Hava Durumu

İnegöl markası Büyükşehir ile güçlenecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerel seçimlerin ardından büyükşehir sınırlarına girecek olan İnegöl’de çarşı esnafını ve AK Parti teşkilatını ziyaret etti.İnegöl’ün hem ekonomisi, hem nüfus ve sosyal göstergeleriyle büyükşehire yeni bağlanacak ilçeler arasında ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Altepe, “Mobilyada İnegöl markası büyükşehirle daha da güçlenecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2014 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2014 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl markası Büyükşehir ile güçlenecek

Altepe'nin AK Parti teşkilatını ziyaretinde konuşan İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Başkanımızın Beylik Hanı için çok büyük katkıları var. Daha henüz büyükşehire bağlanmadan büyükşehirin nimetlerinden faydalanmaya başladık. Kampusumuzun yolunun asfaltlanması ve İnegölspor tesislerinin projesi, köylerimize giden makine ve ekipman destekleri gibi hizmetleri almaya başladık. Hayalini kurduğumuz Büyükşehir Kanunu'nun faydasını seçimden sonra hep birlikte göreceğiz” dedi.

Başkan Recep Altepe ve ekibiyle sık sık bir araya geldiklerini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Önemli projeleri ve çalışmaları görüşüyoruz. İnegöl Belediyesi olarak büyükşehire fazlasıyla hazırız. Bu konuda herkesten övgü alıyoruz. BURULAŞ Genel Müdürümüz de aynı şeyi söyledi. İnegöl’de standartlar yüksek. İnşallah 2014 Mart seçimlerinin ardından bu çalışmalar devreye girecek. Biz 91 köyün tamamını taradık. Köy sakinleriyle görüştük. Köylerimiz hakkında detaylı bilgiler aldık ve meselelerini tespit ettik. İl Özel İdaresi'nin yaptığı yatırımları inceledik. Biz birileri gibi sadece ziyaret edip laf ve muhabbet yapmıyoruz ” diye konuştu.

İnegöl’ün yavaş yavaş büyükşehire ısındığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Mobilyada İnegöl markası büyükşehirle daha da güçlenecek. Artık yanınızda büyükşehir de var. Artık İnegöl’ün her alanda gelişmesi, kalkınması için projeleri birlikte yapacağız. Zaten bir aylar öncesinde geldik. Burada arkadaşlarımızla görüşmelerimizi yaptık. Basınla, esnafımızla buluştuk. Bu sürecin ve çalışmaların boşa olmadığını ve gerçekten Türkiye’de doğru işlerin yapıldığını, atılacak bu adımlarla İnegöl’ün hızlı bir şekilde gelişeceğini gördük. İnegöl zaten farklı. Kendi kendine yeten, üreten bir kentimiz. İnşallah daha iyi yerlere gelecek ve büyükşehirin gücü de arkasında olacak. İnegöl'ün yaklaşık 100 trilyon bütçesi varken, artık büyükşehirin 2 katrilyon küsur bütçesi de İnegöl’ün yanında olmuş olacak. Bu konuda eksiklikleri beraber gidermiş olacağız. İnegöl’ün kaybedeceği bir şey yok. Güçler birleştirilmiş olacak. Bunun uygulamalarını da en güzel şekilde Bursa’da yapacağımızdan bizler de eminiz” şeklinde konuştu.

AK Parti'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Altepe, “Türkiye’de önemli bir süreçte. AK Parti zaten bu sıkıntıları çözmek için kuruldu. Diğer partiler memleketin meselelerine merhem olamıyordu, maaşları ödeyemedikleri için ay sonunun gelmesini istemiyorlardı. Ve hiçbir zaman seçimi zamanın da gidemediler. Hep erken seçime kaçtılar. Sorunları çözemediler. Hükümetleri toplayamadılar. Sonunda bir erken seçime Kocayayla’da kaçma kararı aldıktan sonra da AK Parti birden bire iktidara geldi. Bu halkımız her konuda belki de gerektiği gibi gerektiği an da tepkiyi göstermiyor, ama sandıkta en güzel şekilde gösteriyor. Ve 2002’de sandığa gittiğinde parlamentoyu tamamen dışarı attı ve yeni bir parlamento kurdu. İşte parlamenter sistemlerin en iyi işlediği yerlerden biri de Türkiye. Bunu en iyi işletenler bizim halkımız” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, parti yöneticileriyle birlikte değerlendirme yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.