Hava Durumu

İnegöllü servisçiler isyanda

İnegöl'den Bursa'ya fabrika işçisi taşıyan İnegöllü servis sürücülerinin, İnegöl Belediyesi tarafından verilen S plakası ve güzergah belgelerinin dikkate alınmaması servisçileri çileden çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2012 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2012 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöllü servisçiler isyanda

Bursa’dan İnegöl’deki fabrikaya işçi getiren bir servis aracının zabıta ekipleri tarafından Gürsu kavşağında durdurularak trafikten men edilmek istenmesi gerginlik yarattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi tarafından verilen U Belgesi olmadığı gerekçesiyle servis aracını bağlamakta kararlı olan zabıta memuru, servis aracına binerek İnegöl’e kadar gelirken, İnegöllü servisçiler de arkadaşlarına destek vermek için toplandı.

Zabıta ekiplerinin İnegöl’e kadar gelerek servis aracını bağlamak istemesi, İnegöl Bölge Trafik İstasyonu önünde toplanan servis sürücülerinin tepkilerine neden oldu. Emniyet Müdürü Murat Sevinç ile Müdür Yardımcıları Tuncay Gönültaş ve Alaattin Demirci, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Ulaşım Meslek Komitesi üyesi İsmail Kösen, taraflar ile görüştü. Görüşmelerin ardından, sorunun çözüme kavuşturulacağının ifade edilmesi üzerine, Gürsu kavşağında durdurularak bağlanmak istenen ancak işçileri bırakmak için zabıta memuru nezaretinde İnegöl’e kadar gelen servis aracı, İnegöl Bölge Trafik İstasyonu önünde Bursa Zabıta ekipleri tarafından teslim alınarak 15 gün süreyle trafikte men edildi.

İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “İşçi getiren bir yerde kamu görevi yapan insanlarız. Fakat son zamanlarda yapılan uygulamalar, U Belgesi kararları bizim esnafımızın canını bezdirdi. Bizde diyoruz ki, 2002 yılında İl Trafik Komisyonunca bir karar alındı. Bunu dahi uygulamıyorlar. Biz Bursa'nın sonuçta ilçesiyiz. Biz başka bir yerin ilçesi değiliz ki. Bizim İnegöl'ümüzde 100 küsur tane fabrika, okul var. Tabi ki biz gidip Bursa'dan yolcumuzu getireceğiz. Buradan da geri götüreceğiz. Bundan daha doğal bir hakkımız olabilir mi? Bursa'dan da bir sürü servisçi geliyor. Biz İnegöl'e girmeyin diyor muyuz? Böyle saçma bir şey olur mu?  

 

İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.