Hava Durumu

İngiliz otomotiv devi 2025'ten sonra sadece elektrikli araba üretecek

Teknolojinin gelişmesiyle beraber otomobiller de oldukça yol kat etti. Son yılların trendi olan "elektrikli" otomobiller ise gün geçtikçe konumunu güçlendiriyor. Pek çok hükümetin destek verdiği elektrik gücüyle çalışan bu araçlar; yakıt tasarrufu, çevre koruması ve düşük bakım maliyeti gibi avantajlar barındırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2021 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2021 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İngiliz otomotiv devi 2025'ten sonra sadece elektrikli araba üretecek

İngiliz otomotiv devi olan Jaguar Land Rover, 2025 yılından itibaren sadece elektrikli araç üretir duruma gelmeyi planladıklarını açıkladı. Şirket, ilk elektikli otomobilini 2024 yılında çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Jaguar'dan elektrikli otomobil hamlesi!

Kısıtlı sayıda model üreten firma için bu oldukça büyük bir adım olarak görülüyor. Tüm modellerinin en geç 2030 yılına kadar elektrikli olmasının beklendiği bildirilen açıklamada, gelecek 5 yıl içinde tamamen elektrik gücüyle çalışacak olan 6 tane Land Rover modelinin çıkarılması planlandığı belirtildi. İlk modelin ise 2024'te sunulması bekleniyor. Raporlara göre JLR'nin elektrikli otomobil üretimine geçişi, elektrifikasyon ve ilgili teknolojilere yılda 2,5 milyar sterlin (yaklaşık 3,5 milyar dolar) yatırımı beraberinde getiriyor.

Şirketler açısından elektrikli otomobil üretmek oldukça masraflı ve kâr etmesi zor. Buna karşın pek çok ülkede ilerleyen yıllarda benzinli ve dizel araçlar için gelecek olan yasalar ve karbondioksit salınımına karşı uygulanan yaptırımlar firmaları elektrikli araç üretmeye yönlendiriyor. Jaguar Land Rover, geçen yıl emisyon hedeflerini kaçırdığı için AB'de 35 milyon £ (yaklaşık 48,7 milyon $) ceza ödemek durumunda kaldı. Bunun gibi sebeplerden dolayı ilerleyen yıllarda pek çok firma da elektrikli otomobil üretmeye yönelebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.