Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock: Salgın tekrar kontrol altına alındı

Ülkede vaka sayılarının yüzde 30 azaldığına dikkati çeken Hancock, "Salgını tekrar kontrol altına aldık. Vaka sayıları hala on binlerin üzerinde ve hastanede yatan sayısı yüksek. İnsanların kontrolü bırakmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2020 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İngiltere Sağlık Bakanı Hancock: Salgın tekrar kontrol altına alındı

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ulusal karantinanın yeni tip corona virüs (Covid-19) vakalarında yüzde 30 düşüş sağladığını belirterek, "Ülkede salgın tekrar kontrol altına alındı" dedi.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da basın açıklaması yapan Hancock, Covid-19 vaka oranlarına ve önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hancock, ülke genelinde toplu test uygulamasını genişlettiklerini ve bununla belirti göstermeyenleri de test ederek salgının bulaşma riskini azalttıklarını söyledi.

Liverpool'daki toplu test uygulamasının şehirdeki vaka oranlarını başarılı bir şekilde düşürdüğünü ve hükümetin bunu daha geniş bir alana yaymak istediğini aktaran Hancock, Noel tatili için evlerine dönecek üniversite öğrencilerine olabildiğince testleri ulaştırmak istediklerini belirtti.

Hancock, ülkedeki u​​​​lusal karantinayla vaka sayılarının yüzde 30 azaldığına dikkati çekerek "Salgını tekrar kontrol altına aldık. Vaka sayıları hala on binlerin üzerinde ve hastanede yatan sayısı yüksek. İnsanların kontrolü bırakmaması gerekiyor" dedi.

SON 24 SAATTE 205 CAN KAYBI

Bu arada Sağlık Bakanlığının yayımladığı verilere göre, İngiltere'de son 24 saatte 205 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybederken toplam ölü sayısı 58 bin 448'e ulaştı.

Son 24 saatte 12 bin 330 Covid-19 vakası tespit edildi. Ülkedeki toplam vaka sayısı ise 1 milyon 629 bin 657'ye yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.