Hava Durumu

İnsan insanın kurdudur ne demek?

Hayatımızda birçok özlü söz bulunmaktadır. Bazı cümleler basit gibi görünse de anlamı tam olarak anlaşılmak istendiğinde oldukça derin olduğu görülmektedir. Bu cümlelerden bir tanesi insan insanın kurdudur. İnsan insanın kurdudur ne demek? İnsan insanın kurdudur ne anlama geliyor? İnsan insanın kurdudur cümlesini kim söylemiştir? Sizler için İnsan insanın kurdudur cümlesinin anlamını ve kimin söylediğini detayları ile derledik.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnsan insanın kurdudur ne demek?

" İnsan insanın kurdudur" cümlesi Thomas Hobbes tarafından söylenmiştir.

İnsan İnsanın Kurdudur Ne Anlama Geliyor?

İnsan insanın kurdudur cümlesinde insan meyve kurduna benzetilmiştir. Meyve kurtları meyveleri yiyerek iç kısmına girip içerden beslenerek meyveye zarar vermektedir. Kurtlar kendilerini doyursalar da meyveye zarar verdikleri gibi kendi pisliklerini de meyvenin içinde bırakmaktadır.

İnsanlarda insanlara aynı şeyleri yapabilmektedir. İnsanların aklına girerek düşüncelerine zarar verip kendi düşüncelerini oraya bırakırlar ve karşıdaki insana zarar verirler.

İnsan İnsanın Kurdudur Cümlesinin Sahibi Kimdir?

İnsan insanın kurdudur cümlesi son derece anlamlıdır. Bu söz İngiliz Filozof Thomes Hobbes tarafından söylenmiştir. 1588-1679 yılları arasında yaşayan Thomas Hobbes'in birçok sözü bulunmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.