Hava Durumu

Instagram'dan kullanıcıları ikiye bölen yenilik!

Dünyanın en önde gelen sosyal medya platformlarından Instagram, kullanıcılarının bir kısmını sevindirecekken diğer kısmın tadını kaçıracak bir özellikle karşımızda. Güvenilir bir ismin aktardığına göre sosyal medya devi, videoları otomatik olarak tam ekranda oynatma özelliğini test ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2021 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2021 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Instagram'dan kullanıcıları ikiye bölen yenilik!

1 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Instagram, dünya genelindeki kullanıcıların paylaştığı fotoğraf, video, reel içerikleri ve hikayelerle sürekli aktif durumda. Sosyal medya devi, paylaşılan bilgilere göre bu içeriklerden videoların oynatılması konusunda ufak ama etkili bir değişikliğe gidecek.

Endüstrinin içinden paylaştığı bilgilerle binlerce kişinin güvenini kazanmış olan Alessandro Paluzzi, Instagram'ın videoları oynatma konusunda sunacağı yeni deneyimin videosunu paylaştı. Paylaşılan videoda görünene göre Instagram, paylaşılan videoları tam ekran izletecek.

İşte Paluzzi'nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşım:

Ana sayfada gezindiğiniz sırada karşınıza çıkan videolar tüm ekranı kaplayacak:

Paluzzi'nin yukarıda görebileceğiniz paylaşımına baktığımızda ana sayfada gezinirken video içeriğine denk geldiğini ve videonun tüm ekranı kapladığı görülüyor. Sık sık video izleyen kişiler için tam ekran tuşu aramalarına gerek kalmayacağından bu özellik oldukça sevilebilecek.

Öte yandan yoğun olarak video izlemeyen ve daha sade bir uygulama deneyimini tercih eden kullanıcılardansanız ana sayfada gezinirken bir videonun ekranınızı tamamen kaplaması hoş olmayacaktır. Paluzzi, özelliğin isteğe göre açılıp kapatılabileceğini söyleyerek bu karışıklığı ortadan kaldırıyor. Bu da kullanıcıların alışılmış Instagram deneyiminin dışına çıkmak zorunda kalkmayacakları anlamına geliyor.

Paluzzi ise bu özelliğin hala geliştirilme aşamasında olduğunu bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.