Hava Durumu

Irkçılığa karşı küresel mücadele çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 43'üncü oturumunda konuştu. Nefret ve ırkçılığın Hanau'da bir aşırı sağcının şiddet eyleminde yeniden ölümcül yüzünü gösterdiğini belirten Maas, ırkçılığa karşı küresel mücadele çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2020 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Irkçılığa karşı küresel mücadele çağrısı

Konseyi insan haklarını korumaya davet eden Maas, nefretin insanlık kadar eski ve insan haklarına yönelik tehditler arasında bertaraf edilmesi en zor olan tehdit olduğunu söyledi.

Maas, "Farklı görünüme sahip olan, farklı yaşayan, farklı seven insanlara yönelik nefret. Farklı düşünen ya da bir başka tanrıya inanan insanlara yönelik nefret" diye konuştu. DW Türkçe'nin haberine göre, nefretin, 'tüm dünyanın acısını çektiği bir hastalık' olduğunu söyleyen Maas, bu hastalığa karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. İnsan haklarının hayata geçirilmesinde 'rahatsızlık verici geriye gidişler' olduğunu belirten Maas "İnsan hakları sürekli daha fazla baskı altında" dedi.

Suriye, Yemen ve Güney Sudan gibi çatışma bölgelerine dikkati çeken Maas, buralarda faillerin cezasız kalmaması ve yargı önüne çıkartılmasını gerektiğini de vurguladı. Dışişleri Bakanı ayrıca "Kuzey Kore'de temel özgürlüklerin ağır biçimde ihlal edildiğini" belirterek "Çin, Mısır ve Rusya'da" sivil toplum ve insan hakları savunucularının hareket alanının kısıtlanmasını eleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.