Hava Durumu

İşçi Filmleri Festivali Bursa’da başladı

Bursa’da Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin de destek verdiği, 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, “Barbarlığa Karşı Umut Öyküler" temasıyla başladı. Festivalin açılışına katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bu festivalle farklı kapıları araladığımıza, emeği ve özgürlüğü ifade eden yapımları kitlelerle buluşturduğumuza inanıyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2016 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2016 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşçi Filmleri Festivali Bursa’da başladı
Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Bursa’da başladı. Bu yıl 11’inci kez perdelerini açan festivalde 28 Aralık'a kadar onlarca film Bursa halkıyla buluşacak. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin de destek verdiği festival kapsamında 15 ülkeden 40 film ücretsiz olarak sinema tutkunlarının izlenimine sunulacak. Festivalin açılışı Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum'da düzenlenen kokteylle başladı. Geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Gazeteci Banu Güven, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, festivale destek veren kurum temsilcileri ve davetliler katıldı. 

Gecede açılış konuşmasını Festival Komitesi adına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gerçekleştirdi. Düzenlenen festivalin emek ve özgürlükler adına büyük anlam taşıdığını kaydeden Başkan Bozbey, “11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ile farklı kapıları araladığımıza, emeği ve özgürlüğü ifade eden yapımları kitlelerle buluşturduğumuza inanıyorum. Bu çerçevede, eşitlikten, emekten ve özgürlükten yana pek çok paydaşla bir projede buluşmak büyük mutluluk. Organizasyon, bu yıl da emekten yana söz söyleyen yapımları, bu kez “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” başlığıyla beyaz perdeye taşıyor. 11. Uluslararası İşçi filmleri Festivali’nin, her yıl olduğu gibi bu yıl da, gönüllülerin emeğiyle, dayanışmasıyla düzenlendiğinin altını çizmek istiyorum. Bizleri festivalle buluşturan tüm kurum ve kuruluşlara, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

GÜVEN: FESTİVALDEKİ FİLMLER GERÇEKLERİ ANLATIYOR

Geceye katılan Gazeteci Banu Güven de festivalin sıkı takipçisi olduğunu belirterek duyduğu heyecanı dile getirdi. Son dönemde gerçekleri yansıtan medya organlarının azaldığına dikkati çeken Güven, “Bütün dünyaya bakmak gerekir. Çünkü etrafımızda olanlar dünyanın farklı yerlerinde olanlardan farksız değil. Bugünlerde gerçekleri göremiyoruz, yeterli bilgiye ulaşamıyoruz. Bu dönemde en iyi yapılacak şey 28 Aralık’a kadar film izlemek. Bu festivaldeki filmler gerçekleri, yaşanmışlıkları anlatıyor. Burada olmaktan çok mutluyum” diye konuştu. 

Gecede CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Banu Güven’e günün anısına plaket ve çiçek verdi. Festivalin açılış filmi, Şafak Pavey’in yönetmenliğini yaptığı, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan katliamı konu alan "Geride Kalanlar" oldu. 

Film gösteriminin ardından da Feryal Öney konser vererek izleyenleri hem duygulandırdı hem de verdiği mesajlarla umutlandırdı. Konser sonunda Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp sanatçıya çiçek vererek teşekkür etti. 

15 ÜLKEDEN 40 FİLM GÖSTERİLECEK

Festival boyunca 15 ülkeden 40 film, Sanat Mahal, Nilüfer Kent Konseyi, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi, KESK Gösterim Salonu, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi, BAOB Yerleşkesi, Bursa Halkevi, DOĞADER, Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği Gösterim Salonu, Kestel Hacı Bektaş-i Veli Kültür Tanıtım ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Salonu, Bursa Dersimliler Derneği, Baro Evi Gösterim Salonu ve As-Der Gösterim Salonu'nda izleyicilerle buluşacak.

Festival programı kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra iki panel de düzenlenecek. Basına ve habere erişme hakkına yönelik baskıları konu alan ‘Medyadaki Dönüşüm ve Halkın Haber Alma Hakkı’ konulu panel, Prof. Dr. Kayıhan Pala yürütücülüğünde gazeteciler Erdem Gül ve Meltem Akyol ile Basın- İş Sendikası Başkanı Faruk Eren’in katılımıyla BAOB Yerleşkesi Ortak Salon'da 27 Aralık’ta saat 19.00'da gerçekleştirilecek. Doğanın ranta açılması ve karşısında gelişen direnişlerin konu edildiği ikinci panel de "Cerattepe’den Uludağ’a Talana Karşı Doğal Olarak Direniş" başlığıyla düzenlenecek. 25 Aralık'ta AS-DER Salonu'nda düzenlenecek panele Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Derelerin Kardeşliği Platformu'ndan Taylan Kaya ve DOĞADER Başkanı Murat Demir katılacak. Panel öncesinde de Gözyaşı Yolu filminin gösterimi gerçekleştirilecek. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.