Hava Durumu

İspanya'da polis üniversite bastı: Rapçi Hasel tutuklandı

Lleida Üniversitesi'ne ait bir binada gizlenen rapçi Pablo Hasel, İspanya polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Hasel, kraliyet ailesine hakaret ettiği ve teröre destek verdiği gerekçesiyle tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2021 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2021 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İspanya'da polis üniversite bastı: Rapçi Hasel tutuklandı

Teröre destek vermek ve kraliyet ailesine hakaret etmek gibi suçlamalarla aranan ve 9 ay hapis cezası bulunan rapçi Hasel, İspanya polisinin Lleida Üniversitesi'ne kalabalık ekiplerle gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı.

​Geçen hafta cuma gününe kadar teslim olması istenen Hasel, pazartesi günü arkadaşları ve destekçileriyle Lleida Üniversitesi binasına sığınmıştı.

​Operasyon sırasında Hasel ve destekçilerinin polise direndiği ve sandalyelerin kullanıldığı kısa süreli bir catışmaya girildiği belirtildi.

Polis aracına bindirildiği sırada Hasel, "Zafer bizim olacak. Unutmayacağız ve affetmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hasel'in tutuklanması İspanya'da 'ifade özgürlüğü' tartışmalarını yeniden canlandırdı.

​Radikal sol görüşleriyle bilinen Hasel, Bask bölgesinin bağımsızlığını savunan ETA'yı öven ve İspanyol yargısını Nazi mahkemelerine benzeten şarkılarındaki sözlerden ötürü 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Hasel'in serbest bırakılması için 200'den fazla sanatçı dilekçe imzaladı. Twitter'da da "#FreeHasel (Hasel'e özgürlük)" hashtagiyle kampanya başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.