Hava Durumu

İspanya'da, tutuklu Katalan siyasetçilere af tartışılıyor

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde bağımsızlık yanlısı girişimlerden dolayı 9 ila 13 yıl hapis cezası alan ve yaklaşık 3,5 yıldır tutuklu olan 12 Katalan siyasetçiye af getirilmesi tartışmaya açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2021 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2021 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İspanya'da, tutuklu Katalan siyasetçilere af tartışılıyor

Ülkedeki sol koalisyon hükümeti, yeni özerk yönetim hükümetinin kurulduğu Katalonya ile diyalog ve normalleşme adımı olarak, tutuklu Katalan siyasetçilerin affına sıcak baktığının ilk sinyallerini verdi.

Muhalefetteki sağ görüşlü partiler ile yargıdan ise karşıt görüşler geldi. Yargıtay, bugün açıkladığı ve bilgilendirme dışında herhangi bir bağlayıcılığı olmayan raporunda, tutuklu Katalanlara af getirilmesine karşı çıktı.

Mahkeme, olası bir affın "kabul edilebilir olmayacağına, adalet, eşitlik ve kamu yararına aykırı olacağına" kanaat getirerek, hüküm giymiş Katalanların kendilerini "siyasi tutuklu" olarak gördüğünü ve "yaptıklarından hiçbir zaman pişman olmadıklarını" kaydetti.

Konu, mecliste yapılan "hükümete sorular" başlıklı haftalık genel kurul oturumunda da gündeme gelirken, Başbakan Pedro Sanchez ile ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisi'nin (PP) lideri Pablo Casado arasındaki sözlü atışmalar öne çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.