Hava Durumu

İspat edemezsem istifa edeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile daha önce Uğur Dündar yönetimindeki canlı yayında karşı karşıya gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter üzerinden Kılıçdaroğlu'na, yeniden televizyonda tartışma çağrısında bulundu. Gökçek, "Cesareti varsa benimle TV'ye çıkıp suallerimi cevaplasın. Çıkıp tartışmak cesaret ister değil mi?" dedi. Gökçek, ayrıca Kılıçdaroğlu'na, "Dönemindeki tezgahları bir bir ispat edemezsem belediye başkanlığından istifa edeceğim. Ama bir şartla; ispat edersem kendi başkanlığı bırakacak" diye seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2013 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2013 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İspat edemezsem istifa edeceğim

Gökçek, twitter üzerinden gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarını sürdürüyor. Daha önce Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde aynı model röntgen cihazının bir yıl arayla 7 kat fazla fiyatla alımının yapıldığını saptadığını ileri süren Gökçek, "KK dönemindeki tezgahları bir bir ispat edemezsem belediye başkanlığından istifa edeceğim. Ama bir şartla; ispat edersem kendi başkanlığı bırakacak" dedi.

"Televizyona çıkalım"

Gökçek, "Belgeler bende hodri meydan. KK cesareti varsa benimle TV'ye çıkıp suallerimi cevaplasın. Çıkıp tartışmak cesaret ister değil mi?" diye yazdı.

Gökçek, Ak Parti Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesini ilkesizlik olarak değerlendirdi. Gökçek, şunları kaydetti:

"CHP, Hatay’dan aday yaptığı Savaş için 2008’de TBMM’de önerge vermişti. CHP, Savaş’a, 'CHP'lileri siyasi görüş ve mezheplerinden dolayı fişliyor' diye Meclis araştırması verirken, şimdi CHP'den belediye başkan adayı yaptı. Buna ilkesizlik mi denilir, omurgasızlık mı? CHP'liler lütfen cevabı siz verin."

"Mezhebe göre fişledi"

Gökçek, "İşte önergenin gerekçesi" dediği mesajının ardından paylaştığı belgede şu ifadeler yer aldı:

“Üniversitede yapılan ihalelerle ilgili açılan ihale yolsuzluğu soruşturması nedeni ile üniversiteyle ilişiği kesilen Yrd. Doç. Dr. Savaş, Rektör Prof. Dr. Canda tarafından yeniden göreve başlatılmıştır. Rektör danışmanı olan Savaş, usulsüz işleme imza atmak suçundan disiplin cezası almış birisidir, ayrıca tıp fakültesindeki öğretim üyelerini siyasi görüşüne, mezhebine ve doğum yerine göre fişlemiş, bu nedenle de yargılanmıştır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.