Hava Durumu

İsrail özür diledi çünkü...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesiyle ilgili, "Asıl özrü dileyen Başbakanın kendisidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2013 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2013 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsrail özür diledi çünkü...

Medyada sürekli hükümetin aldıklarının yer aldığını, verdiklerine değinilmediğini ileri süren İnce, " Yani PKK’nın elindeki 8 kamu görevlisi alındı. Bunun karşılığında PKK’ya ne verdi? Bunu bilmiyoruz" diye konuştu.

Seçim bölgesi Yalova’da açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesiyle ilgili konuşan İnce, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesinin doğru olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Ama Türkiye ne verdi biliyor musunuz? Bir İsrail’e OECD üyeliği için veto hakkından vazgeçti Türkiye. Bir, bunu verdi. İki, NATO tatbikatlarına katılmasında veto vardı, Türkiye bu vetosundan vazgeçti. Üç, Kürecik’i verdi. Dört, Gazze ablukasının kaldırılmasında diretiyordu Türkiye, bu diretmekten vazgeçti Türkiye. Bir diğeri de en önemlisi belki de Mavi Marmara olayının kasten yapıldığını savunuyordu Türkiye. Türkiye bu tezinden vazgeçti. Bunun bir kaza olduğunu kabul etti. Zaten kaza olduğunu kabul etseydi Gazze ablukasından onun kaldırılması tezinden vazgeçmiş olsaydı İsrail zaten 2011’de de özür dilerdi. Asıl özrü dileyen Başbakanın kendisidir."

Muharrem İnce, İsrail bütün almak istediklerini aldığı görüşünü savunarak, "OECD üyeliğini aldı, NATO’nun tatbikatlarını aldı, Gazze’ye ablukayı hafifletti. Kasten değil, kazayla oldu dedi. Bunlar tamamen İsrail’in tezleri. İsrail bütün alabileceklerini aldı zaten. Ne yazık ki medya bunları çarpıtarak veriyor. İktidara yalakalıkta sınır tanımıyor" diye konuştu.

Muharrem İnce, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı il ilgili ankette ilk sırada yer almasıyla ilgili bir soru üzerine de "Ankete katılanlara teşekkür ediyorum. Beni birinci sırada çıkarmışlar. Bunun kararını örgütümüz, parti meclisimiz ve genel başkanımız verecektir. Zaman neler gösterir hep birlikte bakacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.