Hava Durumu

İstanbul'da Kenyalılar rüzgar estirdi

Pandemi nedeniyle 4 bin kişinin katıldığı N Kolay İstanbul Yarı Maratonu dün yapıldı. Kadınlarda son metreleri büyük heyecan içerisinde geçen yarışı 64 dakikada bitiren Kenyalı Ruth Chepngetich dünya rekoru kırarken, erkeklerde de vatandaşı Kibiwoot Kandie zirveye çıktı

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul'da Kenyalılar rüzgar estirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen N Kolay İstanbul Yarı Maratonu dün yapıldı. World Athletics tarafından Elite Label kategoride gösterilen yarışta bu yıl, pandemi önlemleri nedeniyle 4 bin koşucu yer aldı. Avrupa'nın ilkbaharda koşulan tek yarı maratonu olan yarışın startı İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Spor İstanbul Genel Müdürü İ.Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Göksun Öz tarafından verildi.

Yenikapı Etkinlik Alanı'ndan yarışa başlayan sporcular sahil yolunu takip ederek Galata Köprüsüne, sonrasında da köprü sonundaki ışıklardan U dönüşü yaparak Fatih'e ilerledi. Haliç Köprüsüne gelmeden U dönüşü ile ters istikamette devam eden parkur, Yenikapı'da başladığı noktada sona erdi.

Pandemiye dair tüm önlemlerinin alındığı yarışta kadınlarda dünya rekoru geldi. Son metreleri heyecan içerinde geçen yarışı 64 dakikada bitiren Kenyalı atlet Ruth Chepngetich, bu derecesiyle rekor kırdı. Daha önce de İstanbul'da şampiyonluklar yaşayan Chepngetichi, 1.04.40'lık derecesiyle Etiyopyalı Yalamzere Yehuhlaw izledi. Üçüncülüğü ise 1.04.51 ile Kenyalı Helen Obiri elde etti.

Erkeklerde dünya yarı maraton rekortmeni olan Kenyalı atlet Kibiwott Kandie, yarışı birinci sırada bitirdi. Kandie, yarışı 59.35'lik dereceyle tamamladı. 59.38 ile Kamworor Geoffrey 2. olurken, bir Kenyalı Ronger Kırkorir de 59.45'lik derecesiyle kürsüyü tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.