Hava Durumu

İşte çarşı ve mahalle bekçiliği sınav sonuçları!

Binlerce adayın merakla beklediği Çarşı ve mahalle bekçiliği sınav sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarına www.pa.edu.tr internet adresinden ulaşabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2020 23:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2020 23:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte çarşı ve mahalle bekçiliği sınav sonuçları!

Çarşı ve mahalle bekçiliği için 2019'da iki ayrı dönemde yapılan sınavların sonuçları açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, adaylar sınav sonuçlarına www.pa.edu.tr internet adresinden ulaşabilecek.

15 GÜN İÇİNDE BAŞVURULMASI GEREKİYOR

Asıl adayların, atama için gerekli belgelerle ilan tarihinden itibaren 15 iş günü içinde il emniyet müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

BAKAN SOYLU: SONUÇLAR 1 HAFTA İÇERİSİNDE AÇIKLANACAK

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sözlü mülakat sonuçlarının bir hafta içerisinde açıklanacağını söylemişti. Bakan Soylu ayrıca, kadın bekçi alımının yapılmayacağını açıklamıştı.

BEKÇİ MAAŞI 2020 NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) geçen yılın ikinci yarısında yaklaşık yüzde 6,5 arttı. Böylece 6 aylık dönemde, geçen yılın ikinci yarısında toplu sözleşme kapsamında yapılan yüzde 5'lik zam aşıldı. Bu nedenle yaklaşık yüzde 1,5'lik enflasyon farkı ödenmesi durumu ortaya çıktı.

Ne kadar maaş alacaklar?

Lise mezunu bir bekçinin 2020 memur maaşı zammıyla birlikte Ocak ayından itibaren alacağı maaş 4 bin 409 lira oldu.

Zam öncesi bekçi maaşları: 4180 Türk Lirası iken 2020 Ocak zammının ardından bekçi maaşları: 4.409 Türk Lirası oldu.

Nasıl hesaplanıyor?

Bekçi adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25'i ve sözlü sınav puanının % 50'sinin toplamı olarak hesaplanıyor.

Bekçi atamaları nasıl yapılıyor?

1. Yapılan sınavda başarılı olup, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanların; ilgili Emniyet Müdürlüğüne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Sağlık Kurulu Raporları aldırılmak üzere hastaneye sevkleri yapılacaktır.

2. Sağlık şartları bakımından Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar aday memur olarak atanacaktır. Ataması yapılanlardan, feragat edenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi (ilan tarihinden itibaren 15 iş günü) içerisinde görevine başlamayanların atamaları ise iptal edilecektir.

3. Ataması yapılan aday memurlar arasından feragat edenler ile kanuni süreler içerisinde göreve başlamayanların yerine, her il ve ilçe kontenjanı için ayrı ayrı düzenlenen yedek listesinin başından başlanarak sırası ile yedek aday çağrılacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.