Hava Durumu

İşte CHP'nin yeni yol haritası

AK Parti-MHP görüşmesinin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2015 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2015 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte CHP'nin yeni yol haritası
CHP, bundan sonra izleyeceği politik hattı tartıştı. HABERTÜRK’ün edindiği bilgiye göre CHP’nin yeni yol haritası şöyle:

SİVİL DARBE: Bundan sonraki süreci 45 günlük süreyi doldurma amaçlı girişimler olarak nitelendiren CHP, oyalamayı “yetki gaspı” ve “sivil darbe” olarak vatandaşa şikâyet edecek. Görevin hemen iade edilmemesi durumunda CHP’de, Başbakan’ın bundan sonraki bütün iş ve işlemlerinin hukuken tartışmalı hale geleceği öne sürülüyor.

KISA SÜRELİ OLMAZ: AK Parti’den, CHP’ye yeniden görüşme talebi gelmesi halinde “4 yıllık, yüksek profilli, geniş tabanlı reform hükümeti” modeli yinelenecek. Bu model kabul edilmediği sürece masaya oturulmaması eğilimi öne çıktı. CHP’de uzun soluklu olmayan bir hükümetin, koltuk pazarlığından öteye gitmeyeceği ve böyle bir hükümetin istikrarlı olmayacağı görüşü hâkim.

YÜZDE 60 MASADA AMA: Seçimin hemen ardından gündeme gelen “hükümeti yüzde 60’lık blok kursun” önerisi zayıf da olsa CHP’nin seçenekleri arasında bulunuyor. Görevin Kılıçdaroğlu’na verilmesi durumunda CHP’nin, MHP’yi “restorasyon” amaçlı bir hükümete ikna edebileceği görüşü dillendiriliyor.

AK PARTİLİ SEÇİME HAYIR: CHP, AK Parti azınlık hükümetiyle seçime gidilmesine karşı çıkıyor. Bu çerçevede AK Parti tarafından getirilecek bir erken seçim kararına da destek verilmeyecek. CHP, 45 günlük sürenin dolması durumunda Anayasa’nın 116’ncı maddesi çerçevesinde seçimlerin yenilenmesini talep ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.