Hava Durumu

İşte Türk pilotları kaçıran örgüt

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Türk pilot ve yardımcısı otellerine giderken kaçırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2013 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2013 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Türk pilotları kaçıran örgüt

Beyrut Havalanı'nda gelen THY'nin uçağındaki pilot, yardımcı pilot ve mürettebat, havaalanından otele giderken servis otobüsü silahlı kişiler tarafından durduruldu.

Otobüsteki pilot Murat Akpınar ile yardımcı pilot Murat Ağca, silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.

Türk pilotları kaçıranların 4 kişi olduğu, otobüsteki 7 personele dokunulmadığı öğrenildi.

"ZUWAR AL-IMAM RİDA" ADLI ÖRGÜT

Lübnan Al-Jadeed televizyonu kendilerini "Zuwar al-Imam Rida" olarak adlandıran bir grubun Türk pilotların kaçırılma olayının üstlendiğini duyurdu. Örgüt, pilotlara karşılık Suriye'de rehin tutulan Lübnanlı esirlerin serbest kalmasını istedi.

KÖPRÜDE OTOBÜSÜN ÖNÜNÜ KESTİLER

Edinilen bilgilere göre, olay saat 03.00 sularında Beyrut Havaalanı yolunda meydana geldi. pilot1.jpgHavaalanından Ayn Mreisseh’e gitmekte olan otobüsün önünü Cocodi Köprüsünde kesen kişiler, 2 pilotu kaçırdı.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Charbel, “Havaalanından Otele gitmekte olan Türk havayoları çalışanlarını taşıyan otobüsü hedef alan kaçırma olayı saat 03.00’da meydana geldi. Silahlı kişiler otobüsteki bir pilot ile yardımcısından oluşan iki kişiyi kaçırdı” dedi.

Bakan Charbel, kaçırılanların bulunması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili Lübnan makamlarının alarma geçirildiğini belirterek, gereken soruşturmanın yürütüldüğünü söyledi.pilot.20130809135221.jpg

Sabaha karşı Türk Hava Yollarının (THY) 2 pilotunun kaçırıldığını kaydeden Gümrükçü, Lübnan makamlarından konuyla ilgili olarak bilgi talep edildiği ve Lübnanlı yetkililerin Başbakan da dahil olmak üzere her düzeyde alarma geçtiğini söyledi.

Gümrükçü, "Gereken soruşturma yürütülüyor" ifadesini kullandı. Gümrükçü, pilotların nerede olduklarının bilinmediğini belirterek, olayı kimin gerçekleştirdiği konusunda da henüz bilgilerinin olmadığını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, mürettebatın diğer kısmının güvenli şekilde bir otele yerleştirildiğini, bugün öğleden sonra Türkiye'ye döneceklerini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.