Hava Durumu

İsveç'e YPG ile görüşme tepkisi!

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in terör örgütü YPG/PYD elebaşı Mazlum Abdi ile görüşmesi üzerine İsveç büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2021 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsveç'e YPG ile görüşme tepkisi!

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'in ardından bu kez de İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in Suriye'de ana bileşenini terör örgütü PKK/YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yöneticisi Mazlum Abdi ile videokonferans yöntemiyle görüşme yapmasına Ankara'dan tepki geldi. İsveç'in Ankara Büyükelçisi Steffan Herrström, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Türkiye'nin görüşmeye tepkisi diplomatik kanaldan iletildi.

İKİLİ İLİŞKİLERİMİZ ZARAR GÖRÜYOR

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Büyükelçi Herrström'e Savunma Bakanı'nın da terörist elebaşlarıyla görüşmesinin şiddetle kınandığı belirtildi. İsveç'in Suriye'nin kuzeydoğusunda PKK/YPG terör örgütünün güdümündeki ayrılıkçı güçlerle son dönemde temaslarını artırmasına dikkat çekilerek, Büyükelçi Herrström'e şu görüşler iletildi: "İsveç'in muhatap aldığı şahıslar AB tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK mensuplarıdır. Bu teröristlerin Suriye'nin kuzeydoğusunda farklı bir isim altında eylemlerini sürdürmeleri bu gerçeği değiştirmez. İsveç bu tehlikeli siyasetiyle sadece Suriye'nin toprak bütünlüğü ile Türkiye'nin güvenliğini hedef alanlara destek olmakla kalmayıp, uluslararası hukuku da açıkça çiğnemektedir. Bu tutum ikili ilişkilerimize ciddi zarar vermektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.