Hava Durumu

İzmir'de gerginlik devam ediyor

İzmir'de, Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için toplanan eylemcilerden ayrılarak AK Parti Konak İlçe Başkanlığı binası önüne gelen bir grup, polisle çatıştı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2013 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2013 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İzmir'de gerginlik devam ediyor

Akşam saatlerinde parti binası önünde toplanan çoğunluğu gençlerden oluşan protestocu eylemciler ile polis arasında yaşanan gerginlik daha sonra arttı. Gruptan bir kişi elindeki Türk Bayrağı'nı AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde konuşlanmış polislere verdi. Bayrağı elinde tutan bayan polis bir süre bayrağı elinde salladı. Ardından eylemciler İstiklal Marşı'nı okudu.
Eylemcilerin sık sık 'Hükümet İstifa' sloganları atmaya başladı. Daha sonra gruptan polislere ve tomalara atılmaya başlanan taşlarla birlikte arbede çıktı ve alanda bulunan tomalardan gazlı su püskürtülmeye başlandı.

Bir anda savaş alanına dönen Basmane Meydanı'ndaki çatışmalar sürerken; alanda bulunan eylemciler, olay yerinden geçen vatandaşlar ve basın mensupları atılan biber gazından etkilendi.
Basmane Garı içine acil durumlarda müdahale edilmesi amacıyla ambulanslar girdi. Eylemcilerle polislerin çatışması sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.