Hava Durumu

James Franco'ya yönelik cinsel saldırı davasında karar çıktı

Hollywood yıldızı James Franco'nun oyunculuk okulunda iki öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan davada taraflar uzlaşmaya vardı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
James Franco'ya yönelik cinsel saldırı davasında karar çıktı

Oyuncular Sarah Tither-Kaplan ve Toni Gaal, 2019'da James Franco'nun Studio 4'teki öğrencilere gözdağı vererek istismar içeren ve nedensiz cinsel durumlara soktuğu suçlamasıyla dava açtı. Franco'nun kurduğu oyunculuk ve film okulu, Hollywood yıldızının öğrencilerini kamera önünde cinsel sahnelerde oynamaya zorladığı iddiaları üzerine kapılarını kapattı.

Davada Franco'nun filmlerindeki muhtemel rolleri bu sahnelerde oynayanların alacağı vaadini vererek eğitim adı altında genç kadınları kişisel ve profesyonel cinsel istismara maruz bıraktığı bir düzen oluşturma peşinde koştuğu öne sürüldü.Bu ayın başlarında, iki tarafın ortak doldurduğu bir durum raporunda artık uzlaşmaya varıldığı ifade edildi. Dava açan iki öğrencinin de sözleşme kapsamında bireysel suçlamalarını geri çekmeyi kabul etti. Ancak davanın bazı unsurları gelecekte geçerliliğini sürdürebilir.

Sarah Tither-Kaplan ve Toni Gaal, Franco'ya karşı cinsel istismar suçlamalarını diğer kadınlarla birlikte ilk olarak 2018'in başında Franco'nun Altın Küre Ödülü almasının ardından Los Angeles Times'ta paylaşmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.