Hava Durumu

Kaçak fırınlarda korkutan rakam

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andiç, Bursa’da sayıları 130’a ulaşan merdiven altı fırınların sektörü lekelediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2012 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2012 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kaçak fırınlarda korkutan rakam
Daha besleyici ekmek üretmek için 1 Temmuz tarihini bekleyen fırıncılar merdiven altı diye tabir edilen kaçak fırınlardan şikayetçi. Yeni çıkan kanunun fırıncılık sektörü için önemli olduğunu, fakat kaçak işyeri oranının korkutucu boyutlara ulaştığını söyleyen Andiç, bu konuda yetkililere çağrıda bulundu. Kaçak fırınlarla ilgili hukuki mücadele başlattıklarını söyleyen Andiç, gerekirse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceklerini dile getirdi. Son 6 yıldır kaçak fırınların sayısının arttığını kaydeden Andiç, bu fırınların sektörü olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Her sofranın vazgeçilmezi olan ekmeğin sağlıksız ortamlarda yapılmaması gerektiğini dile getiren Andiç, tespit ettikleri kaçak fırınları belediyelere bildirdiklerini anlattı. 6 yıldan bu yana merdiven altı fırınların mağduru olduklarını söyleyen Andiç, odaya kayıtlı üyelerin sık sık kaçak fırınları kendilerine şikayet ettiklerini dile getirdi. Andiç, “Bursa'da 410 civarında fırın var. Merdiven altı diye tabir ettiğimiz kaçak fırınların sayısı ise 130. Bursa'da yasanın uygulandığı gibi bu kaçak fırınlara da bir ayar gerek. Çünkü fırıncılık önemli bir meslek grubudur. Bu konuda yerel yönetimlerin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın eksiği var. Bu fırınlara asla göz açtırmamalıyız. Ekmek nimettir. Ayak altından kalksın" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.