Hava Durumu

Kadınlarda cinsel isteği artıran 16 besin

Bazı besinlerin cinsel isteği artırma potansiyeli var. Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen cinsel isteksizlik ve libido düşüklüğü, beslenme şeklinizde yapacağınız değişikliklerle düzelebiliyor. Peki cinsel isteği artıran besinler neler? Kadınların da libido düşüklüğü yaşadığını söyleyen Üroloji ve Androloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, hangi besinlerin kadınlarda cinsel isteği artırdığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2020 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2020 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadınlarda cinsel isteği artıran 16 besin

Kadınlar da erkekler gibi zaman zaman libido (cinsel istek) düşüklüğü yaşayabiliyorlar. Adet döngüsü, stres ve pek çok rahatsızlık bu duruma neden olabiliyor. İlerleyen yaş ve menopozla birlikte kadınlarda libido azlığı daha belirgin hale geliyor. Temelde bu durumda yapılması gereken şey hekim desteği almak. İnsanlar afrodizyak besinler ve bitkiler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Bu yazımızda kadınlarda cinsel isteği artıran besinler konusunda bilgi vermeye çalışacağız.

Unutulmamalıdır ki bilimsel olarak cinsel performansı artırdığı kesin olarak bilinen kanıtlanmış bir bitki ya da besin yok. Bu konudaki bilgilerin çoğu efsanelere dayanmakla birlikte bir kısmı için de yapılmış klinik çalışmalar bulunuyor.

Cinsel performansı artırmak için en sık kullanılan bitki ve besinler şunlar:

Cinsel isteği artıran besinler

1- Ginko biloba

Kadınlarda cinsel isteği artırıp artırmadığı kesin olarak bilinmese de bu konuda adı geçen bitkiler arasındadır. Erkekler üzerinde pozitif etkilerinden dolayı kadınlarda da kullanımının etkili olduğu tahmin edilmektedir.

2- Ginseng

Yapılan bir çalışmada ginseng kullananlar plaseboya göre daha iyi cinsel performans göstermişlerdir.

3- Maca

Bu bitki tarihsel olarak doğurganlığı ve cinsel isteği artırmak için kullanılmıştır.

4- Safran

Popüler ve pahalı bir baharat olan safran genellikle afrodizyak olarak tavsiye edilir. Yapılan bir çalışmada antidepresan alan kadınlar 4 hafta boyunca safran aldıktan sonra cinsel uyarılmada önemli bir iyileşme gözlenmiştir. Yine bu çalışmada cinsel istekte bir artış gözlenmemiştir.

5- Elma

İster inanın ister inanmayın elmanın kadınlarda cinsel dürtüyü artırdığına dair iddialar bulunuyor. Günde en az bir elma tüketen kadınların daha kaliteli cinsel yaşama sahip oldukları gözlemlenmiştir. Ancak bu konuda yeterli bilimsel veri yok.

6- Çemen otu

Çemen otu ile ilgili çalışmaların çoğu erkekler üzerindedir. Ancak kadınlarda da cinsel performansı artırabileceğine dair iddialar bulunmaktadır.

7- Çikolata

Çikolatanın çok yaygın olarak afrodizyak olduğu düşünülse de bu konuda yapılan çalışmalarda yeterli veri bulunmamaktadır.

8- Kahve

Kahvenin kadınlarda ruh halini iyileştirerek afrodizyak etkisi bulunduğu düşünülmektedir. Ancak aşırı tüketildiğinde tam tersi etki ortaya çıkabilmektedir.

9- Bal

İyi bir antioksidan olan balın cinsel performansı artırdığına dair bir kanıt yoktur.

10- İstiridye

İyi bir çinko kaynağı olan istiridye hem kadında hem erkekte cinsel performans üzerine olumlu etki gösterebilir.

11- Havyar

Havyarın her iki cinste de afrodizyak olduğu düşünülmektedir.

PAYLAŞ

12- Acı biber

Yapılan çalışmalarda acı biberdeki, kapsaisin maddesinin hayvanlarda cinsel davranışı artırdığı gösterildi. Benzer bir çalışma insanlarda yapılmamıştır.

13- İncir

Zengin bir vitamin ve mineral deposudur. Afrodizyak olduğu düşünülmektedir.

14- Muz

Muz testosteron sentezine yardımcı olan harika bir potasyum deposudur. Testosteron tipik olarak bir erkeklik hormonu olarak düşünülse de kadınlarda da bulunur. Düşük testosteron hem kadında hem erkekte cinsel performansı olumsuz etkiler.

15- Patates

Patates de ünlü bir afrodizyaktır.

16- Deli bal

Geçmişte afrodizyak olarak kullanılsa da çok toksiktir. Yan etkileri baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, kasılmalar, baş ağrısı ve çarpıntı olabilir.

Libidoyu artırmanın başka yolları var mı?

Libidoyu artırmanın besinler dışında da yöntemleri vardır. Çoğu zaman bu yöntemler çok daha etkili olabilmektedir. Stresi azaltmak, yeteri kadar kaliteli uyku, aşırı alkol ve kahve tüketiminden uzak durmak, gevşemek, egzersiz yapmak, yoga ve akupunktur bunların başlıcalarıdır.

Ne zaman doktora görünmeli?

Libidoda dalgalanmalar aralıklı olarak görülebilir. Cinsel isteksizlik sürekli bir hal aldıysa bir uzmanla görüşmekte fayda var. Sorunu ertelemek veya kulaktan dolma şeylerle hareket etmek durumunuzu içinden çıkılmaz bir hale getirebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.