Hava Durumu

Kadınlardan güç birliği

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında Kadın Meclisi 2011-2012 dönemi faaliyetleri sivil toplum temsilcileri ile paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2012 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2012 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadınlardan güç birliği

Bursa Kent Konseyi Çınar Camlı Salon’da düzenlenen toplantıya Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mecbure Altun, sivil toplum temsilcileri ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Kadın Meclisi çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Sarıbıyık, kadınların kendi meselelerine sahip çıkmaları için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Kadın Meclisi’nin kadınlarla ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti, üniversite, meslek odaları ve sendika temsilcileri, kadın muhtarlar ve meclis üyelerinin oluşturduğu demokratik bir yapı olduğunu söyleyen Sarıbıyık, toplumun her kesiminde bulunan kadınları bir araya getirdiklerini belirtti.

Sarıbıyık, “Kadın Meclisi olarak kadınların haklarını savunduklarını savunuyoruz. Geçtiğimiz aylarda ‘Huzurlu aile, mutlu aile’ sloganıyla bir proje başlattık.‘Toplumsal değişimin aile üzerindeki etkileri´ adlı projede Emek Mahallesi’nde yaşayan kadınlara bilgilendirme toplantıları düzenledik. Kadınların, toplumun ve ailenin temel taşıdır. Kadın yönelik şiddetin her türlüsüne karşıyız. Her sene kadına seçme ve seçilme hakkı verilişini kutluyoruz. Bu toplantılarımızı kimi zaman milletvekilleri ile kimi zamanda kadın muhtarlarımızla gerçekleştiriyoruz. Kadınların her alanda daha fazla söz sahibi olabilmesi güç birliği oluşturmalıyız. Sizleri Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmalarına davet ediyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.