Hava Durumu

Kahvehane tarayan sanığa çifte müebbet ve 108 yıl istemi

Mustafakemalpaşa ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden köy kahvehanesini tarayarak 2 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen sanık hakkında, 2 ayrı müebbet ve 108 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2012 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2012 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kahvehane tarayan sanığa çifte müebbet ve 108 yıl istemi
Edinilen bilgiye göre olay 18 Mart'ta, Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Söğütalan köyünde meydana geldi. 64 yaşındaki Mehmet S., dedesinden miras kaldığını ileri sürdüğü ve açtığı hukuk davasını kaybetmesine rağmen kullandığı Hazine'ye ait arazideki bazı ağaçların kesilmesi ve yapıların yıkılması üzerine otomatik av tüfeğini alan şüpheli, gelişmelerden sorumlu tuttuğu köy muhtarı ve azaların oturduğu kahvehaneyi taradı.


Dehşet saçan zanlı, 10 el ateş etti. O sırada kahvehanede bulunan eski azalardan Kadir Yılmaz (63) ve kardeşi Hasan Yılmaz (53) hayatını kaybederken, muhtar Sedat A. (42) babası Mehmet A. (72), eski muhtarın kardeşi Üzeyir K.(59), Mehmet A. (67), Nurettin T. (61) da yaralandı. Eski azalardan İsmail Ö.(47) ve maktullerin kardeşi olan Ferat Y. (60) ise kendi canlarına da kast eden şüphelinin cezalandırılmasını istedi.


Olaydan sonra adli makamlarca tutuklanan şüpheli Mehmet S. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Tutuklu sanık Mehmet S.'nin, "2 kişiyi öldürmek, 5 kişiyi yaralamak, 2 kişiyi de öldürmeye teşebbüs ve mala zarar vermek" suçlarından çifte müebbet ve toplam 108 yıla kadar hapsi istendi.


Şüpheli, önümüzdeki günlerde 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.