Hava Durumu

Kapıları açık tutun çağrısı

Angelina Jolie ile Antonio Guterres, komşu ülkelere Suriyeliler için kapıları açık tutma çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2012 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kapıları açık tutun çağrısı

Amerikalı ünlü aktris ve BM Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'in Türkiye-Suriye sınırının da arasında bulunduğu Suriye çevresine yaptıkları ziyaretler sonrası kaleme aldıkları makale, Financial Times (FT) gazetesinde yayımlandı.  

"Suriyeli mültecilere sığınak sağlanmasına yardım etmeliyiz" başlıklı makalede Jolie ile Guterres, geçen ay Türkiye-Suriye sınırına yaptıkları ziyaretten de bahsettiler.

"Geçen ay, Türkiye'nin Suriye ile sınırında arabayla giderken, kendileri için yapılan yeni kamplara yerleşmek için sınırın diğer tarafında geçmeyi bekleyen 10 bin Suriyeli vardı" diye başlanan makalede, geçen hafta aynı sınırda bir Türk köyüne bombaların düştüğüne dikkat çekildi.

Bu yıl sonuna kadar, Suriye'ye komşu ülkelerde 700 bin Suriyelinin olmasının beklendiğinin kaydedildiği makalede, komşu ülkelere, kapılarını Suriyelilere açmaya devam etme çağrısında bulunuldu.

Çok sayıda Suriye vatandaşının komşu ülkelere kaçmasının, kampların kurulduğu yerlerdeki yerel halklara etkisine de değinilin makalede, uluslararası toplumdan bu zorlukların üstesinden gelinmesi için yardım istendi.  

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.