Hava Durumu

Karacabey leylekler için seferber oldu

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskisarıbey köyünde şiddetli rüzgara dayanamayan bir leylek yuvası direkten düştü. 4 yavru leylekten ikisi ölürken, köylüler yaralı yavruları yaşatmak için seferber oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karacabey leylekler için seferber oldu

Şiddetli rüzgarlardan zarar gören Eskisarıbey köyündeki leylek yuvası önceki gün gündüz vakti bulunduğu direkten yere düştü. Yuvadaki 4 yavrudan ikisi düştüğü yerde öldü. Kalan yavruları yaşatmak içinse köylüler seferber oldu. Düşen iki yavrunun ayağa kalkamadığını fark eden köy halkı, yavru leylekleri hemen bir kutuya koyarak yaralı yerlerine tentürdiyot sürdü. Veterinerden aldıkları bilgiler doğrultusunda yavruların yem ve su ihtiyacını karşılamaya çalışan köy halkı, durumu Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne bildirdi. Av koruma görevlileri Karacabey’e gelerek yavru leylekleri köylülerden teslim aldı. Yetkililer, leyleklerin Bursa Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edileceğini söyledi.

Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş de köye gelerek leyleklerin durumu hakkında bilgi aldı. Tüydeş, “Fotoğrafçı arkadaşlarım bakanlığın yaban hayatına gerekli özeni göstermediğinden yakınırdı. Ancak az önce görevli arkadaşlardan aldığım bilgi beni son derece mutlu etti. Leylekleri almaya gelen ekip, Orhaneli’nde keklik salınan bölgeye yem bırakırken yaklaşık 2 saatlik mesafeden buraya gelip leylekleri teslim almış. Bunu fotoğrafçı arkadaşlarıma anlatacağım. Hassasiyetlerinden dolayı orman çalışanlarına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Eskisarıbey Köyü muhtarı Hayati Özdil de, “Köyümüzde bir tane leylek yuvamız vardı. Yıllardır gelir burada yavrularını büyütürdü. Köyde herkes çok severdi. Daha evvel de kışın bu yuva yıkılmıştı. Ama yaz gelince leylekler hemen yenisini yaptı. Şimdi yuva yine yıkıldı, hem de içinde yavruları varken. Biz kendi imkanlarımızla bir yuva yapmaya karar verdik” dedi.
Bu arada belediye ile yapılan görüşmeler neticesinde ahşap bir telefon direği ve bir leylek yuvası yapılarak kısa zamanda köye dikileceği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.