Hava Durumu

Karar CAS’tan döner

UEFA'nın verdiği karar üzerine konuşan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, Bursaspor'a verilen cezanın hukukta yeri olmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2012 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karar CAS’tan döner
 TFF eski Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yunus Egemenoğlu UEFA Disiplin Kurulu'nun Bursaspor'a verdiği cezayı değerlendirdi. Egemenoğlu, "Bursaspor'a ceza verilmesi kulüp lisans sistemi statüsüne aykırı. O yüzden ceza çok ağır" dedi. UEFA'nın kulüpleri mali denetimden geçirdiğini ve Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'da bazı aykırılıklar bulunduğunun altını çizen Egemenoğlu, bu kulüplere daha önce de Avrupa'dan men cezası geldiğini ancak bunun ertelendiğini vurguladı. Bu karara karşın disiplin müfettişleri ertelemenin kaldırılması, cezanın uygulanması için itirazda bulunduğunu belirten Yunus Egemenoğlu, Tahkim Kurulu'nun da ertelemeyi kaldırarak cezaların uygulanmasına karar verdiğini kaydetti.


BURSASPOR ÖDEME YAPTI

Bundan sonra Bursaspor'un izlemesi gereken yol hakkında da bilgiler veren Yunus Egemenoğlu, "Bursaspor'un çok hızlı bir şekilde CAS'a başvurması gerekiyor. İhtiyati tedbir talebinde bulunup, bu kararları önlemeleri gerekiyor. Özellikle Bursaspor ile ilgili dosyanın içine baktığımızda, Bursaspor'a verilen ceza, kanaatime göre hukuka aykırı ve çok ağır. Çünkü UEFA, kulübün ihtilaf konusu olan borcu varsa bunu lisans almaya engel görmüyor'' dedi. Bursaspor'un M'besuma'nın kulübü Portsmouth'la FIFA'da ihtilaf dosyası olduğunu bildiren Egemenoğlu, "Bursaspor FIFA'nın bildirdiği rakamı daha ihtilaf bitmeden faiziyle birlikte ödedi. O yüzden ceza çok ağır. Bursaspor'un CAS'a yapacağı başvuruyla cezanın kalkması gerekiyor.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.