Hava Durumu

Katliamın karşısında kimse sessiz duramaz

Erdoğan, bugün Hama'da yapılan katliama dikkati çekerek, ''Devlet destekli milislerin, gözü dönmüş katliamları karşısında artık hiç kimse sessiz duramaz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2012 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2012 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katliamın karşısında kimse sessiz duramaz
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile geçmişte iyi ilişkileri olduğu yönündeki eleştirilerle ilgili, ''Doğrudur, vardı, ailece görüşüyorduk. Ama çizgiden kopulduğu anda biz babamız olsa bırakırız. Çünkü biz Hakkı ayağa kaldırmaya memuruz, zulmü değil'' dedi.
"Bugün yine Hama'da Suriye'nin diğer kentlerinde yapılan katliamı sessiz, umursamaz şekilde seyredenler, akan kanın kendi ellerine kendi yüzlerine kendi vicdanlarına sıçrayacağını görmelidir, bilmelidir" diyen Erdoğan, "Kim olursa olsun, biz Türkiye olarak bunun takipçisiyiz, sonuna kadar takip edeceğiz. Hiç kimse kenara çekilip de elini, kolunu bağlayıp oturamaz. Devlet destekli milislerin, gözü dönmüş katliamları karşısında artık hiç kimse sessiz duramaz'' şeklinde konuştu.

Gösterge okumayı bilmiyorlar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomiye ilişkin eleştirilerine de cevap veren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Şimdi birileri çıkıyor. CHP Genel Başkanı... 'Bu rakamlar yanlış. Türkiye dünyada en hızlı büyüyen ikinci ülke değil' diyor. Bunların isminin başında hesap uzmanı sıfatı var ama bunlar gösterge okumayı dahi maalesef bilmiyorlar. Yahu Türkiye'ye bu haksızlığı uluslararası bazı kredi kuruluşları zaten yapıyor. Sen neden onların kuyruğuna takılıp gidiyorsun. Sen neden o art niyetli kredi derecelendirme kuruluşlarının dilini üslubunu kullanıyorsun."

CHP sözlerinde samimi değil
CHP'nin "4+4+4" konusunda Anayasa Mahkemesi'ne gitmesine de değinen Erdoğan, ''Bugün karneler alındı. 4+4+4 ile ilgili anamuhalefet partisi, önce 'bizim de buna desteğimiz var; meslek okulları niçin mahrum olsun' derken, bugün, usulden müracaatı reddetmesine karşın bu defa esastan tekrar Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. Çok anlamlıdır bu. Bunlar, sözlerinde samimi değil. Akşam başka sabah başka... Dik durmak başka bir şey'' dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.