Hava Durumu

Kayıp pilotlar aranıyor

Başbakan Erdoğan, kaybolan uçağın pilotlarının bulunması için Suriye ile müşterek aramanın sürdüğünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2012 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2012 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kayıp pilotlar aranıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Hatay yakınlarında düşen uçakla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın gerekli açıklamayı yaptığını belirterek, "Uçağımızın kaybı, düştüğü noktasında, 'düşürüldü' diyemiyorum. Çünkü, bu noktada kesin bilgiler elde olmadıktan sonra bunu söylemek mümkün değil" dedi.

Suriye ile müşterek arama yapılıyor
Pilotlarla ilgili bir haber olmadığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:
"Şu anda 4 tane hücum botumuz, bunun yanında helikopterlerimiz, Suriye'nin aynı şekilde hücum botları filan, orada müşterek bir aramayı sürdürüyorlar ve Bu arama tarama neticesinde orada bakalım ne gibi bulgular elde edilecek bunu göreceğiz, bu çalışmalar netice alıncaya kadar inşallah orada devam edecek."
Erdoğan, uçaktaki pilotların Suriye tarafından rehin alındığı şeklindeki iddianın sorulması üzerine ise ''Hayır, hayır. Şu anda bizim kaynaklarımızda böyle bir bilgi kesinlikle yok'' şeklinde yanıt verdi.

Suriye'nin özür dilediği iddiaları
Başbakan Erdoğan, düşen uçakla ilgili olarak Suriye'nin özür dilediği yönünde haberler olduğunun sorulması üzerine de ''Bende kesin bilgi yok, yapacağımız görüşmeden sonra gerçekten özür dilenmiş mi, dilenmişse ne için dilenmiş bunların hepsi ortaya çıkar, net açıklamayı da biz toplantıdan sonra yapacağımız basın açıklamasıyla bildiririz'' dedi.

Hakkari'den de şehit çıkıyor
Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede yeri geldiğinde Hakkari'den de şehit çıktığını belirterek, ''Yani, Türk'ü Kürt'e vurdurmak, Kürt'ü Türk'e vurdurmak, böyle bir şey yok. Bu iş şirazesinden çıkmış. Yapanlar hedeflerinin ne olduğunun farkında değiller. Bu hedef sadece bu milleti huzursuz etmektir. Bu milletin huzursuzluğuna müsaade etmeyeceğiz'' dedi.

İzin alma söz konusu değil
Erdoğan, Kandil'e girme konusundaki tartışmalara ilişkin de ''Biz böyle bir şeye karar verdiğimiz anda şunu açık ve net söyleyeyim çok da izin alma gibi bir durumumuz söz konusu değil. Çünkü bu ülke NATO'nun üyesidir. Ülkemize herhangi bir saldırı olduğu anda da gereken cevabı anında veririz'' şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.