Hava Durumu

Kelebek hastası bebeğe yardım eli uzatıldı

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, dünyada nadir görülen kelebek hastalığına yakalanan 3 yaşındaki Suriyeli Abdullatif'i evinde ziyaret ederek çeşitli hediyeler ve gıda yardımında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2020 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2020 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kelebek hastası bebeğe yardım eli uzatıldı

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine desteğini esirgemeyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya bu kez bir bebeğe yardım eli uzattı. Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Akçakale'ye sığınan Abav ailesinin 6 çocuğundan en küçüğü 3 yaşındaki Abdullatif Abav'a halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen "Epidermolizis bülloza" teşhisi kondu.

Minik Abdullatif, yaklaşık 10 ay hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Baba İbrahim El Abav mevsimlik işçi olarak çalıştığını ve maddi imkansızlıklar dolayısıyla bebeğe yeterli bakım ve tedavi uygulayamadıklarını belirterek yardım çağrısı yaptı. Çağrıya Yalçınkaya da duyarsız kalmadı. Aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Yalçınkaya çeşitli hediyeler götürüp gıda yardımı yaptı ve ailenin diğer ihtiyaçlarının da karşılanması yönünde yetkililere talimat verdi. Baba İbrahim El Abav da destekte bulunan herkese teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.