Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'dan Biden'ın skandal soykırım ifadesine tepki

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Biden'ın skandal 'soykırım' ifadesine tepki gösterdi. CHP lideri, Ümraniye'deki Halk Ekmek tartışması ve tam kapanmaya ilişkin de konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2021 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2021 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'dan Biden'ın skandal soykırım ifadesine tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın skandal 'soykırım' ifadesiyle ilgili olarak, "Bu büyük bir talihsizlik. Bugüne kadar pek çok iktidar geldi gitti ama hiçbir Amerikan Başkanı, 1915 olaylarını bir soykırım olarak tanımlamadı. 1915 olaylarının, bizimle Ermeniler arasında, ciddi travmalara yol açtığı bir gerçektir. Çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini görürsünüz. Siyasetçilere düşen görev, geçmişin acılarını bugün siyasi malzeme yapmamalarıdır" dedi.

CHP lideri İstanbul Ümraniye'deki Halk Ekmek büfesi gerginliği ve tam kapanma kararıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

"Ramazan ayındayız. İnançlarımızın yoğunlaştığı bir aydayız. Belediyelerimize şunu söyledim. Ramazan ayının ağırlığını dikkate alarak, bulunduğunuz beldede hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesine özen gösteriniz. Kampanyalar başlatıldı, çalışmalar yapıldı.

20-26 Nisan'da 847 bin 164 haneye belediye başkanlarımız ayni yardım yaptılar. Belediye başkanlarımız ellerinden gelen çabaları gösteriyorlar. Sayın Mansur Yavaş tam kapanma ile özel bir çalışma yaptı. Esnafımıza 400 TL nakdi yardım, ailelere 400 liralık başkent kart ile destek verdi. Toplam 232 bin 351 aileye destek programı açıklandı.

HALK EKMEK TARTIŞMASI

Bu arada garip bir şey oldu. İBB'nin ucuz ekmeği var, ekmek büfesi koyuyor Ümraniye'ye, hiç görülmemiş bir tablo ile karşı karşıya kalıyor. Burada ucuz ekmek satamazsın, niçin, İBB Başkanı yapıyor. Sen veremiyorsun, bırak bari o versin. Hayretler içindeyim. Ucuz ekmek alacak vatandaş, senin sevinmen, yer tahsis etmen lazım. Bir dilim ekmeğe savaş açtılar. Tam bir ibret tablosu.

TAM KAPANMA KARARI

3 hafta tam kapanmaya gidiyorlar, doğrudur ama kapanma yapmak yeterli mi? Hayır. Şimdi bekliyoruz, bir sosyal programı Erdoğan'ın açıklamasını bekliyoruz. O insanların beslenmeye ihtiyacı var. Sosyal programı bekliyoruz. Bu süre içinde icra takiplerinin tamamının durdurulması lazım. Grup başkanvekillerimiz kanun teklifini hazırladılar. Siz hazırlayın getirin biz destekleyeceğiz. Bunu yaparsa Erdoğan'a teşekkür edeceğiz.

İKİZDERE'DEKİ GERGİNLİK

Rize İkizdere'de Cevizli köyü eylem içinde. Köyümüzü ranta teslim etmeyiz diyorlar. Buradan o köylü kardeşlerimin tümüne kucak dolusu sevgilerimizi, saygılarımızı gönderiyoruz.

BIDEN'IN SKANDAL SOYKIRIM KARARI

1915 olayları önce yabancı ajanslarda yer aldı. Biden bu yıl 'soykırımı kabul edeceğiz' dedi. Washington temsilcimizi aradım, haberlerin doğruluk payı yüksek dedi. 22 Nisan'da bir açıklama yaptım. Biden'ın yapacağı açıklamada 'soykırım' sözcüğünü kullanmasının doğru olmadığını, bu işin tarihçilerin görevi olması gerektiğini anlattım. Parti Sözcümüz konuşmalarda aynı şekilde bizim söylediklerimize vurgu yaptı. Biden açıklamayı yaptı, 'soykırım' sözcüğünü iki kez kullandı. Bu büyük bir talihsizlik. Bugüne kadar pek çok iktidar geldi gitti ama hiçbir Amerikan Başkanı, 1915 olaylarını bir soykırım olarak tanımlamadı. 1915 olaylarının, bizimle Ermeniler arasında, ciddi travmalara yol açtığı bir gerçektir. Çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini görürsünüz. Siyasetçilere düşen görev, geçmişin acılarını bugün siyasi malzeme yapmamalarıdır. Bunu yaparsanız gerçek anlamda bir politikacı olursunuz. 1915 olayları acıdır, gerekirse incelenmelidir. Bu görevi tarihçiler yapmalı. Türkiye bu konuda her zaman hazır olduğunu ifade etti. Ermenistan da arşivlerini açsın. Tarihçiler gerçek bilgileri araştırsın. Beceriksiz bir yönetimin Türkiye'yi getirdiği noktadır bu. Biden açıkladı, Erdoğan tam 3 gün sustu. Erdoğan'ın trolleri, Kılıçdaroğlu ne diyeceksin diye sosyal medyayı kullanıyorlar. Bekliyorlardı, Erdoğan bir dünya lideri, bir aslan, bir kükreyecek ki herkes duyacak. Erdoğan konuştu, bırakın aslanı kedi gibi. Acı ama bir gerçek bu. Türkiye'nin kuruluşundan bu yana 1915 olaylarını ABD Başkanı soykırım olarak tanımlamazken neden şimdi tanımlıyor. Bu soru önemli. Biden'a kızmanın bir alemi yok. O kendi iç politikasının gereğini yapıyor. İğneyi önce kendine batıracaksın. Türkiye'nin dış politikası nedir? Kuruluşundan bu yana bir dış politikamız vardı. Yurtta barış, dünyada barış ana ekseni. Hükümetler buna göre oluşturmuşlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.