Hava Durumu

Klasik otomobiller göz kamaştırdı

Klasik otomobiller, kanser hastalarına umut olabilmek için yola çıktı. Birbirinden güzel tarihi otomobilleri Bursa caddelerinde herkesin yoğun ilgisini gördü.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2012 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2012 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Klasik otomobiller göz kamaştırdı

Bursa'da Osmangazi Rotary Kulübü tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen etkinlikte, klasik otomobil tutkunları kanser hastaları için yollara düştü. En eskisi 80 yaşında olan klasik otomobillerle fotoğraf çektirmek isteyen Bursalılar, start alanına akın ederken, turdan elde edilen gelirle kanser hastaları için 25 bin liralık bir cihaz alınacak. Korupark Alışveriş Merkezi önünden start alan turun ardından tarihi araçlar, Bursa caddelerinde boy gösterdi. Pırıl pırıl görünümleriyle herkesi kendine hayran bırakan klasik otomobilleri görmek isteyen vatandaşlar, tarihe tanıklık eden araçların fotoğrafını çekmek için adeta birbiriyle yarıştı. Turun startını Osmangazi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Nur Yücel, Rotary Uluslararası Gelecek Dönem Direktörü Şafak Alpay ile birlikte verdi. Çok önemli bir hedef için direksiyon başına geçen sürücüler, klasik otomobil tutkununun hayran bakışları arasında yollara indi.

İki yıldır başarıyla devam eden tur ile Bursalılara nostaljik görsel bir şölen sunmayı istediklerini ifade eden Nur Yücel, sağlığın her şeyden önemli olduğuna dikkat çekti. Yücel, "Bağışladığımız bu cihazlarla bugüne kadar binlerce hastanın erken teşhisi ve tedavisi ile yaşama şansına destek sağlanmıştır" dedi.

Klasik otomobiller kansere karşı yollarda
Türkiye'de kanser vakalarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Yücel, "En çok Marmara bölgesinde görülüyor. 2003 yılında 27 bin 275 kanser sayısının 2010 yılında 57 bin 294 sayıya ulaştığı verilerini aldık. Bu bilgiler ışığında bu kez rotamızı binlerce hastanın tedavi gördüğü Güney Marmara ve Bursa'nın tek kanser teşhis tedavi merkezi Bursa Onkoloji Hastanesi'ne yönelttik. Üroloji kliniğine 9 ayda 3 bin 200 kişinin böbrek, mesane, tümör ve kanser yanı sıra diğer hastalıklar sebebiyle müracaatı oldu. Ancak yaklaşık bin hastanın kişinin teşhis ve tedavisi için gerekli olan 'üreterorenoskop' cihazı olmadığı için eski yöntem ile tedavi ediliyor. Bu yıl gerçekleştireceğimiz organizasyonumuzun geliriyle Bursa Onkoloji Hastanesi'ne üreterorenoskop cihazını bağışlamayı hedefliyoruz. Bu vesile ile kanser hastalarına yaşam desteği vermeye çalışacağız" diye konuştu.

Muhteşem otomobillere yoğun ilgi
Klasik otomobiller, Trilye ve Mudanya'daki gösterilerinin ardından start aldıkları alana geri döndü. Bazı araç sürücüleri, yolda gördükleri klasik otomobilleri durdurup fotoğraf çektirirken, bazıları da korna çalarak hayranlıklarını gösterdi. Gün boyu süren turun ardından klasik otomobil severler, Osmangazi Rotary Kulübü'nün Burçman Otel'de düzenlediği yemekte bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu programda turda dereceye girenlere de kupaları verildi. Mehmet Hüzmen'in Chevrolet marka aracı birinci olurken, Mustafa Öztürk ve Serdar Canbek'in Mercedes 190 model aracı ikinci, Mustafa ve Murat Tinç'in Ford Mustang marka aracı ise 3. oldu.
UR 2440 Bölge Federasyonu Başkanı Güneş Ertaş ise rotaryanlar olarak 200'den fazla ülkede 1 milyon 200 bin üyeyle çalıştıklarını vurguladı.
Organizasyonun Komite Başkanı Deniz Şahin, bu tür organizasyonların devam edeceğinin altını çizdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.