Hava Durumu

Komutanlardan Erdoğan ve Gül'e veda ziyareti

Emekliye ayrılan kuvvet komutanları Resmi Konut'a çıktı, Başbakan Erdoğan'a veda ziyaretinde bulundu. 'MGK'da veda' geleneği değişti... Komutanlar daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2013 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2013 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Komutanlardan Erdoğan ve Gül'e veda ziyareti

30 Ağustos 2013 itibariyle emekliye ayrılacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Başbakan Erdoğan'a veda ziyaretinde bulundu.. Komutanlar daha sonra da Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Gül'ü  ziyaret etti.

BU ZİYARET BİR İLK

Daha önce görevleri sona eren komutanlar, YAŞ toplantılarından sonra yapılan ilk Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda Başbakan'a veda ediyordu. Bu gelenek ilk kez değişti. 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılan YAŞ toplantılarıyla emekliye ayrılan kuvvet komutanları bugün topluca Başbakan Erdoğan'ı resmi konutta ziyaret ederek veda ettiler. Yıllardır süren 'MGK'da veda' geleneğine son vererek Başbakan Erdoğan'a resmi konutta yapılan bu toplu ziyaret önemli bir sivilleşme adımı olarak yorumlandı. Daha önce sadece emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanları Başbakan'a veda ziyaretinde bulunuyorlardı.

KOMUTANLAR KÖŞK'TE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, emekliye ayrılacak kara, hava, deniz kuvvetleri komutanlarıyla jandarma genel komutanını kabul etti.

Çankaya Köşkü'ndeki basına kapalı kabul, yarım saat sürdü.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu emeklilik nedeniyle Cumhurbaşkanı Gül'e veda ziyaretinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.