Hava Durumu

Koronavirüs aşısı olmayan ceza alabilir!

"Ekonomik kriz koronavirüsünden daha çok can alır" diyen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun yönettiği Brezilya'da tartışma yaratan bir karar alındı. Brezilya Yüksek Mahkemesi, koronavirüsü aşısı olmayanlara cezai uygulamalar yapılmasının önünü açtı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2020 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüs aşısı olmayan ceza alabilir!

7.1 milyondan fazla insanın corona virüsü olduğu Brezilya'da tartışma yaratan bir karar alındı... Brezilya Yüksek Mahkemesi, corona virüsü aşısını yaptırmayanlara ceza verilmesinin önünü açan kararı duyurdu. Brezilya Yüksek Mahkemesi, aşı olmanın zorunluluk olması gerektiğini duyururken bunun zorla uygulanmaması gerektiğini de altını çizdi.

ABD, Hindistan ve Rusya ile birlikte koronavirüs salgınının merkez üslerinden biri haline gelen ve 184 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği Brezilya'da Yüksek Mahkeme'nin aldığı karar kafaları karıştırdı. Bazı sosyal medya kullanıcıları aşı olmayanlara para cezası kesileceğine dair iddialarda bulunurken Yüksek Mahkeme Yargıcı Ricardo Lewandowski, "Aşı olmayanlar bazı yaptırımlarla karşılaşabilir. Örneğin bazı etkinliklere katılamayabilirler ya da bazı belirli yerlere ve lokasyonlara gidemeyebilirler" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.