Hava Durumu

Koronavirüsten ölenlerin bedenlerini sokaklarda çürümeye terk ettiler!

Ekvador'un en büyük kenti Guayaquil'de koronavirüs yüzünden ölen onlarca kişinin bedenleri sokaklarda çürümeye terk edildi. Ancak sosyal medyada paylaşılan videolar üzerine cesetler kaldırılırken, devlet başkan yardımcısı özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2020 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2020 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Koronavirüsten ölenlerin bedenlerini sokaklarda çürümeye terk ettiler!

Koronavirüs pandemisi Güney Amerika ülkesi Ekvador'da en ağır şekilde en büyük kent ve en önemli liman Guayaquil'i vurdu. Guayaquil sakinlerinin sokaklarda onlarca cesedin çürümeye terk edildiğine dair sosyal medyada paylaştığı videolar, infial yarattı.

Bu hafta düzenlenen bir operasyonla şehirdeki sokaklar ve evlerden en az 150 ceset toplandı. Ölülerin kaçının koronavirüs kaynaklı can kayıpları olduğu teyit edilmedi.

Tepkiler üzerine Devlet Başkanı Yardımcısı Otto Sonnenholzner cesetlerin sokaklarda bırakılmasıyla ilgili özür diledi.

Ekvador'un koronavirüsle mücadele görev gücünü yöneten Sonnenholzner, "Asla gerçekleşmemesi gereken görüntülere tanık olduk. Bir kamu çalışanı olarak sizlerden özür diliyorum" dedi.

İletişim Bakanlığı, 3 Nisan'da Devlet Başkanı Yardımcısı Sonnenholzner ile Genelkurmay Başkanı Luis Lara'nın askerlerle birlikte Guayaquil sokaklarında denetim yaparken görüntülerini de yayımladı.

Pazar günü itibarıyla Ekvador'da teyitli 3465 vaka, 172 ölü bildirildi.

Koronavirüsle mücadele için acil durum ilan edilen Ekvador'da yayılmayı önlemek için gece sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.