Hava Durumu

Kuleba, Alman mevkidaşı Rus hareketliliğini görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas yaptıkları telefon görüşmesinde, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğini ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2021 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kuleba, Alman mevkidaşı Rus hareketliliğini görüştü

Kuleba, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Alman mevkidaşına desteği için teşekkür ettiğini belirterek, Ukrayna'nın, topraklarını kurtarmak konusunda diplomatik ve siyasi yollara bağlılıklarını vurguladı.

Maas da Ukrayna-Rusya sınırındaki gelişmeleri dikkatle izlediklerini kaydederek, ateşkesi riske atmamak için tansiyonu düşürmek gerektiği konusunda Ukrayna ile hemfikir olduklarının altını çizdi.

UKRAYNA-RUSYA SINIRINDA GERGİNLİK

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin askeri tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına birlik sevkiyatı yaptığını açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın kendi toprakları içinde silahlı kuvvetlerini kendi takdirine bağlı olarak hareket ettirdiğini ve bunun hiç kimse için tehdit içermediğini ifade etmişti.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde, sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda 13 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.