Hava Durumu

Küllerinden doğan adam: İsmail Konuk

Sezon başında tribünlerin tepkisini çeken İsmail Konuk performansıyla her maçı alkışlarla tamamlar hale geldi. Ligin en az ücrete oynayan stoperlerinden biri konumundaki deneyimli krampon istatistiklerde zirveye ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2016 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2016 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Küllerinden doğan adam: İsmail Konuk
İsmail Konuk sakatlığı nedeniyle Bursaspor’un yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacağı maçta büyük bir olasılıkla formasını giyemeyecek. Bu sezon Akhisar Belediyespor’dan geldiğinde hayli eleştirilen ancak gösterdiği performansla tribünlerin büyük sempatisini kazanan tecrübeli savunma oyuncusu adeta küllerinden doğdu. Kariyerinin en parlak günlerini Bursaspor’da geçiren 28 yaşındaki stoper istatistiklerde de zirvede yer aldı. 

SÜPER LİG’İN EN İYİSİ

Takımın en az ücretle oynayan isimlerinden biri olan İsmail Konuk, Süper Lig’de de değeri milyon Euro’larla ölçülen savunmacılarını geride bıraktı. İsmail maç başına 4,5 kritik müdahale ortalamasıyla bu alanda Süper Lig’in en başarılısı oldu. Bursaspor’un başarılı defans oyuncusu, kazanılan ikili mücadelelerde yüzde 62, maç başına başarılı paslarda da yüzde 82’lik performans sergiledi. İsmail bu sezon Süper Lig’de 13 maçta bin 132 dakika görev yaptı.

İsmail Konuk Ziraat Türkiye Kupası’nda 4 maçta görev aldı. Kupa’da bir de gol atan İsmail Konuk ligde gördüğü 2 kırmızı kartla en hırçın futbolcu konumunda. 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.