Hava Durumu

Kürtler sana verse verse ...

CHP'li Gürsel Tekin, kendisini eleştiren Sırrı Süreyya Önder'e yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2013 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2013 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kürtler sana verse verse ...

2014 yerel seçimleri öncesi ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen isimlerden biri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, Sırrı Süreyya Önder'in kendisini hedef alan sözlerine de yanıt verdi.

"TÜRKİYE'NİN KÖTÜLÜĞÜNÜ İSTİYORLAR"

Tekin, CHP'de İstanbul için kimin aday olacağı konusunda hararetli bir çalışma yaşandığını belirterek, "Mustafa Sarıgül ya da ismi geçen diğer arkadaşlarım partimiz için çok değerli isimler. Son dönemlerde medya konuşulacak başka meseleler yokmuş gibi sürekli CHP'nin adayları hakkında dedikodular yayınlanıyor. CHP herkese açık bir parti. İsteyen herkes aday olabilir. Bazı köşe yazarları CHP nasıl kazanabilir telaşı içine girdi. Bunları gündeme getirenler Türkiye'nin kötülüğünü istiyor" dedi.

"KİMSE CHP'Yİ KENDİNE DERT EDİNMESİN"

İktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Tekin, "Yasakçı zihniyet giderek yaygınlaşıyor. Bir insan her gün gördüğü ağacın büyüdüğünü anlayamaz. Üniversitelere yasaklar getiriliyor. Barış sürecini kimse konuşmuyor. Dış politika hakkında kimse açıklamada bulunmuyor. Devalüasyonu kimse gündeme getirmedi. Stadlarda iktidar aleyhinde slogan atılamayacak. Tek dertleri CHP olmuş. Kimse CHP'yi kendine dert edinmesin" ifadelerine yer verdi.

"SIRRI BENİM ARKADAŞIM"

Tekin, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in kendisi için söylemiş olduğu, "Kürt'ün evladına terörist, partisine bölücü, liderine hain diyeceksin, barış sürecine bölünme süreci diyeceksin, Anayasa 'da Kürt'ü Türk olmaya zorlayacaksın, Kürt'ü vatandaş saymayacaksın. Sonra kalkıp '500 bin Kürt bana oy verir' diyeceksin. Kürtler verseler verseler en iyi cinsinden sana bir mezura verirler, onunla da boyunun ölçüsünü alırsın" sözlerine de, "O benim yakın arkadaşım. Bizi karşı karşıya getirmek isteyenler bunda başarılı olamayacak" şeklinde yanıt verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.