Hava Durumu

KYK yurt sonuçları açıklandı mı? 2021 KYK yurt ücretleri...

KYK yurt başvuruları 12 Eylül'de sona erdi. Başvurusunu tamamlayan öğrenciler 2021 yurt başvuru sonuçlarına odaklandı. Bazı üniversitelerin de açılmasıyla birlikte YURTKUR'dan yurt başvuru sonuçlarıyla ilgili gelecek haber merakla bekleniyor. Peki, KYK yurt sonuçları 2021 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KYK yurt ücretleriyle ilgili detaylar..

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2021 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KYK yurt sonuçları açıklandı mı? 2021 KYK yurt ücretleri...

KYK yurt sonuçları 2021 başvuru yapan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. 12 Eylül'de başvurularını tamamlayan öğrenciler barınmak için YURTKUR'dan gelecek sonuçları bekliyor. KYK yurt sonuçları, YURTKUR tarafından yapılacak olan açıklama ile netlik kazanacak. Pek çok üniversitenin bu ay eğitim öğretime başlayacak olması dolayısıyla öğrenciler, KYK yurt sonuçları açıklamasını yakından takip ediyor.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Sonuçların bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Yapılan başvuru sonuçları, kurumun resmi web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

KYK YURT TİPLERİNE GÖRE ÜCRETLERİ 2021

2021 KYK yurt ücretleri ve depozitosu ne kadar oldu sorusu üniversitelilerin gündem konusu haline geldi. Yurt başvurularını gerçekleştiren öğrenciler, oda tipine göre değişiklik gösteren yurt fiyatları için yapılan açıklamaları takip ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı öğrenci yurtlarının aylık ücretleri Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yayınlandı. KYK yurt ücretleri aylık olarak tahsil ediliyor. Yurt ücretleri en geç takip eden ayın 10'u saat 23.59'a kadar banka aracılığıyla ödenir.

1. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 230

DEPOZİTO ÜCRETİ: 314

2. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 250

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

3. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 290

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

4. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 325

DEPOZİTO ÜCRETİ: 444

5. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 360

DEPOZİTO ÜCRETİ: 492

6. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 390

DEPOZİTO ÜCRETİ: 533

Örneğin 6 kişilik odalara sahip olan, tuvalet banyosu katlarda ortak şekilde kullanılan yurtların fiyatları daha düşük oluyor. Ancak yeni yapılan yurt binasında tuvalet ve banyosu oda içlerinde olan 1-2 kişilik odaların fiyatları ise daha yüksek oluyor. Bu bilgilere göre 1.tip KYK yurdu için fiyatı, fiyatı depozitosu daha uygun ancak odadaki kişi sayısı daha fazla. 6.tip KYK yurtlarında ise odalar genellikle 2 kişilik olmakta.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.