Hava Durumu

Lavrov: İstihbaratımız yardımcı olmaya hazır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus istihbarat teşkilatlarının Venezüella'ya paralı askerlerin sızma girişiminin araştırılmasında bu ülkeye yardım sağlama konusunu değerlendirmeye hazır olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2020 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lavrov: İstihbaratımız yardımcı olmaya hazır

Lavrov, video konferans yoluyla düzenlenen basın brifinginde, "Paralı askerlerin Venezüella'da sabotaj, terör eylemi ve meşru devlet başkanına yönelik darbe düzenleme amacıyla bu ülkeye sızma girişiminin araştırılması dahil tüm işbirliği alanlarında istihbarat teşkilatlarımız temas halinde. Eğer ilgili anlaşmalar temelinde yardım talebi gelirse elbette değerlendirilecek" ifadesini kullandı.

Venezüella ile 'tüm temasların meşru temelde, yani iki ülke parlamentoları tarafından onaylanan ve yasal güce sahip hükümetlerarası anlaşmalar temelinde' yapıldığının altını çizen Lavrov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, askeri teknik işbirliğimizi de bu işbirliği kapsamında oraya teslim edilen ürünlere bakımın sağlanması ihtiyacını da ilgilendiriyor. Tüm bunlar, anlaşmalardaki yükümlülüklerimiz. İki ülkenin diğer ilgili bakanlıkları arasındaki tüm anlaşmalar da hükümetler arası formatta saptanıp meşru güce sahiptir".

İnsani yardım dahil Venezüella'ya sağlanan yardımın doğal olduğunu kaydeden Lavrov, bu ülkeyi yaptırımlarla boğma çabalarının devam ettiğini belirterk, "Devlet Başkanı Maduro hükümeti, halkının karnını doyuramamakla suçlanıyor. Bu artık iyilik ve kötülüğün de ötesinde. Biz, diğer ülkelerle birlikte ilaçlar dahil Venezüella'ya insani yardımda bulunuyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.