Hava Durumu

Lavrov: Rusya Afganistan'a saldırmayacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Afganistan'a asker yerleştirme veya bu ülkenin topraklarındaki teröristlere nokta vuruşu yapma olasılığını düşünmediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2021 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2021 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lavrov: Rusya Afganistan'a saldırmayacak

Lavrov, Rus medyasına açıklamasında, Rusya'nın terör tehdidinin artması nedeniyle Afganistan'a asker yerleştirme veya teröristlere nokta vuruşu yapma olasılığını değerlendirip değerlendirmediği sorusuna, "Kimse Afganistan topraklarına herhangi bir nokta vuruşunu değerlendirmiyor, kimse Afganistan'a askeri müdahaleyi düşünmüyor. Bizi Amerikalılarla veya Sovyetler döneminde yaşadığımız deneyimle karıştırıyorsunuz" dedi.

Rusya toplumunda, sınır güvenliğinin sağlanması ve diğer tüm ülkelerin güvenliğinin ulusal ideoloji kapsamında iç anlaşmalarıyla sağlanması için koşulların yaratılması gerektiği yönünde güçlü bir görüşün oluştuğunu dile getiren Lavrov, "Müttefiklerimiz Tacikistan ve Kırgızistan karşısında yükümlülüklerimiz var. Kolektif Güvenlik Anlaşması'na uygun olarak bu yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyelerinden herhangi birine saldırı durumunda, bu saldırganlığı bastırmak için gereken tedbirlerle ilgili acil görüşmeler yapılıyor" ifadesini kullandı.

Lavrov daha önce Afganistan'da müzakere sürecinde ilerlemenin sağlanmaması ve çatışmaların yeniden başlamasının IŞİD için uygun koşullar yarattığını dile getirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.