Hava Durumu

Lice’de tehlikeli gerginlik

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gösteri yapan köylülerin karakol şantiyesine girmek istemesi üzerine olaylar çıktı. Kalabalığı dağıtmak isteyen jandarmanın havaya ateş açtığı olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lice’de tehlikeli gerginlik

Lice ilçesi Kayacık Köyü'nde karakol yapımına karşı düzenlenen gösteriye jandarma müdahale etti, çıkan olaylarda 1 kişi öldü. İddiaya göre, yapımı süren karakol inşasına karşı çıkan köylüler, şantiyeye giderek çadırları yaktı ve molotof attı.

Kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullanan jandarma ekipleri, havaya ateş de açtı. Çıkan arbedede 1 kişinin öldüğü, 2'si ağır 6 kişinin de yaralandığı bildirildi. Olaylara tepki gösteren yüzü maskeli bir grup ise, Bingöl-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Kayacak Jandarma Karakolu'nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi.

Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, "Bu sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.