Hava Durumu

Mahalleyi arılar bastı

Bursa'da bir kişinin evine getirdiği kovandaki arıları kaçınca, mahalleyi arılar bastı. Evlerinden çıkamayan mahalleli, polis ve belediyeden yardım istedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2012 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2012 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mahalleyi arılar bastı
Olay, merkez Yıldırım ilçesi Sıracevizler Mahallesi Kartal Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre beslemek için evine bir kovan arı getiren kişi, kovanı evinin 3. katına koydu. Ancak arılar fazla sıcağa dayanamayınca kovanı terk etti ve mahalleyi bastı. Arıları gören ve sokağa çıkamayan mahalle sakinleri ise evlerine kapanmak zorunda kaldı. Polis ekipleri ise yayaların sokaktan geçmemeleri konusunda vatandaşları uyardı.

Evlerinden bir türlü çıkamayan mahalle sakinlerinin imdadına Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait ilaçlama ekipleri yetişti. Mahallede tedbir alan polis ekipleri belediyeyi arayarak ilaçlama aracı istedi. Olay yerine gelen ilaçlama aracı yarım saatlik çalışmanın ardından arıları etkisi hale getirdi. Arıların mahalleden uzaklaşmasının ardından vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Arıların sahibi, arıların polen toplamak için kovandan çıktıklarını ancak kraliçe arının kovana dönmemesinden dolayı arıların kovana girmediklerini söyledi. Evin çatısında beslemek üzere yaklaşık bin tane arı aldığını söyleyen Ş.Y., arıları akşam yuvaya döndükten sonra mahalleden götüreceğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.