Hava Durumu

Masum birini öldürdüğüm için pişmanım

Adana'da sokakta tartıştığı kişilere pompalı tüfekle rastgele ateş açarken Suriye'den savaştan kaçıp Adana'ya sığınan 14 yaşındaki çocuğu öldürdükten sonra yakalanan katil zanlısı "Masum birini öldürdüğüm için pişmanım, vicdanım sızlıyor" dediği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2013 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2013 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Masum birini öldürdüğüm için pişmanım

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi'nde 27 Temmuz 2013 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, sokakta internet kafe işleten Sezgin A. (22), yanında çalışan çocuğa bir grup sataştığı için onlarla tartışmaya başladı.

Kısa sürede tartışma küfürleşmeye ve kavgaya dönüşünce Sezgin A. pompalı tüfeğini çıkartıp kavga ettiği kişilere doğru rastgele ateş etmeye başladı. Bu arada Suriye'de 3 yıldır süren iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen Muhammed Saka'nın (41) 14 yaşındaki oğlu Abdallah Saka'da arkadaşının bisikletiyle sokaktan geçiyordu. Sezgin A.'nın ateş açması sonucu saçmalar Saka'nın boynuna isabet etti. Saka bisikletten yere düştü. Ne olduğunu anlamayan bisikleti süren aynı isimli akrabası Abdallah Saka hemen ailesine haber verdi. Olay yerine gelen ambulans ile özel bir hastaneye kaldırılan Saka hastanede hayatını kaybetti. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri zanlıyı bulmak için çalışma başlattı. Polis önce Saka'nın ölümüne neden olan magandanın kimliğini tespit etti. Daha sonra kaçabileceği her noktaya operasyon yaptı. Bu arada zanlının Mardin'in Nusaybin ilçesinde olduğu belirlendi. Adana'dan çıkan ekip Nusaybin'de zanlının kaldığı eve operasyon düzenleyerek magandayı yakaladı. Adana'ya getirilen maganda sorgusunda olayda masum bir kişi öldüğü için pişman olduğunu vicdan azabı çektiğini söylediği öğrenildi. Maganda sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında magandanın rahat tavırları ve gülmesi dikkat çekti.

"AİLESİYLE BİRLİKTE 3 AY ÖNCE SAVAŞTAN KAÇMIŞTI"

Maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 14 yaşındaki Saka ise annesi, babası ve 3 kardeşiyle birlikte Suriye'nin Halep şehrinde yaşamını sürdürürken savaşta ölmemek için olaydan 3 ay önce Adana'ya gelmişti. Baba Saka, oğlunun katil zanlısını bulduğu için polislere teşekkür ettiğini belirterek, "Biz Suriye'de çocuklarımız ölmesin diye savaştan kaçtık Türkiye'ye geldik. Ancak bir oğlumuz yine burada silahla öldürüldü. Çok üzgünüz ama bu kaderden başka bir şey değil. İnsan kaderinden kaçamıyormuş. Halep'te çoğu kez ölümle burun buruna gelmiştik ama ölmemiştik, burada hiçbir şey yokken oğlum hayatını kaybetti. Bu beni çok üzüyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.