Hava Durumu

MEB'in açtığı kontenjan yetersiz kaldı: 3 katı başvuru...

MEB'in 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için 24 saat içinde 60 bine yakın aday başvurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2020 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2020 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MEB'in açtığı kontenjan yetersiz kaldı: 3 katı başvuru...

Bakanlığın, 20 bin kontenjan ayırdığı sözleşmeli öğretmenlik atamalarının henüz ikinci başvuru gününde, başvuran sayısı 60 bine yaklaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretli istihdam modeli kapsamında görev yapan öğretmen sayısı 80 bini aştı. Bakanlığın resmi verilerine göre, 81 ilde görev yapan ücretli öğretmen sayısı 80 bin 583'e ulaştı.

Başvuruları önceki gün başlayan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için şimdiye kadar 60 bine yakın öğretmen başvurdu. Başvuran sayısının kısa bir süre içinde bu kadar yüksek olmasını "Ataması yapılmayan meslektaşlarımızın yaşadığı sorunların fotoğrafı" sözleri ile değerlendiren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, şunları söyledi:

"Ataması yapılmayan öğretmenler sorununun bütçe görüşmelerinde MEB tarafından, 'Mesele maliyet meselesi' yaklaşımıyla ifade edilmesi bizim için kabul edilmez. Milyonlarca öğrencimiz okul ve öğretmen yetersizliği nedeniyle örgün eğitim dışına çıkmış, 20 bine yakın köy okulu kapatılarak öğrencilerimiz öğretmensiz ve okulsuz bırakılmıştır. Meslektaşlarımızın mesleki hakları, öğrencilerimizin umutları, gelecekleri maliyet meselesi olarak değerlendirilemez. Bütçe halkın, eğitim ve bilim emekçilerinin, öğrencilerimizin bütçesidir. MEB sorumluluğunu bir an önce yerine getirerek gereksinim doğrultusunda atama yapmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.