Hava Durumu

Memur-Sen Myanmar için tek yürek

Memur-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, Müslümanların katledildiği Myanmar'ın Arakan bölgesi için geniş katılımlı iftar programlarını iptal ettiklerini ve yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2012 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2012 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Memur-Sen Myanmar için tek yürek

Memur-Sen Bursa Şubesi üyeleri BUSKİ'de düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katıldığı programda konuşan Numan Şeker, Memur-Sen ailesi olarak Türkiye genelinde 650 bin, Bursa genelinde ise 20 bin üyeye sahip olduklarını kaydetti. Sivil toplum örgütü olarak memurların haklarını en iyi şekilde savunmaya çalıştıklarını ifade eden Şeker, sendikacılığın yanı sıra yardım kampanyaları da düzenlediklerini vurguladı. Somali'ye geçtiğimiz sene 1 milyon lira yardım gönderdiklerini ifade eden Şeker, Samsun'daki sel felaketinin ardından bölgeye iftar çadırdı kurduklarını dile getirdi. Şeker, "Bu yıl da aynı şekilde iftar programlarımızı iftar ederek, genel merkez olarak Samsun'daki sel felaketine maruz kalanlara yardım yapmayı hedefliyoruz. Bu maksatla Samsun'da felaketzedeler için iftar çadırı kuruldu. Bir aylık iftar çadırı giderlerini biz karşılayacağız" dedi.

"DÜNYA MYANMAR'A AĞLIYOR"
Ramazan ayında Myanmar'da Müslümanların hunharca katledildiğini söyleyen Şeker, bu katliama Türkiye'nin sessiz kalmadığını belirtti. Şeker, "Müslümanlar hunharca katlediliyor. Bu yıl da Myanmar'ın Arakan bölgesinde Müslümanlar öldürülüyor. Bu katliamı kabul edemeyiz. Bununla ilgili 24 Temmuz'da kardeş sivil toplum kuruluşlarıyla bir basın toplantısı yaptık. Memur-Sen ailesi olarak 200 bin lira yardım kampanyasını başlatarak bu yılki geniş katılımlı iftar programlarını iptal ederek yardımlarımızı bu bölgeye göndereceğiz. Biz sendikacılık yaparken ücret sendikacılığı değil, hizmet sendikacılığı yapıyoruz. Bu bağlamda bu çalışmalarımızı bu ilkeler doğrultusunda yürüttüğümüz için kamu çalışanlarının 650 bini bizim sendikamızı tercih etti" diye konuştu.

Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ise dünyanın ateşle barut fıçısına döndüğünü dile getirerek, "Değişik yörelerden mazlum insanlar kan ve gözyaşı döküyor. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. Ülkemizdeki birlik ve beraberliğinin devamı hepimizin arzusudur. Bu konuda üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Bunu da yapmaya devam edeceğiz" dedi.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.