Hava Durumu

Meteoroloji'den açıklama geldi: Bursa'da kar yağışı... (16 Şubat 2021 Bursa'da hava durumu nasıl?)

Meteoroloji Bursa için 16 Şubat 2021 Salı günü hava tahmin raporunu yayınladı. Bursa'da kar yağışı gece yarısı etkisini artırarak devam ederken, gün içerisinde ise yerini yer yer az kar yağışlı havaya bıraktı. Hava sıcaklığı ise en eksi 3 dereceye kadar gerilerken, en yüksek sıcaklık ise 0 derece olarak ölçülüyor. Yarın ve perşembe günü için meteoroloji buz kesecek bir soğuk hava uyarısı yaparken, kar yağışı Cumartesi gününe kadar sürecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2021 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2021 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji'den açıklama geldi: Bursa'da kar yağışı... (16 Şubat 2021 Bursa'da hava durumu nasıl?)

Hafta sonundan itibaren Bursa'yı etkisi altına kar yağışı, bugün de devam ediyor.

Gece yarısı yer yer kuvvetli fırtına ile birlikte etkisini gösteren kar ile birlikte hava sıcaklığı ise eksi 3 derecelere kadar geriledi.

Bursa genelinde bugün en yüksek sıcaklık 0 derece olarak ölçülürken, kar yağışını in şiddetini kaybederek, yer yer az yağışlı şekilde görülmesi bekleniyor.

Sıcaklık akşam saatlerinden itibaren ise düşüşe geçerken, Bursalıları yarın dondurucu bir soğuk bekliyor.

Öte yandan Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da ise sıcaklığın en yüksek sıfırın altında 12, en düşük sıfırın altında 13 derece olması beklenirken, kar kalınlığı 65 santimetre olarak bildirildi.

KAR ŞİDDETİNİ KAYBEDİYOR, DONDURUCU SOĞUKLAR GELİYOR

Meteorolojiinin 5 günlük hava tahmin raporlarından bir elde edilen verilere göre, kar yağışı önümüzdeki günlerde şiddetini kaybederken, hava sıcaklıkları eksi 8 ila eksi 10 derecelere kadar geriliyor.

Yarın az kar yağışının görüleceği Bursa'da termometreler en düşük eksi 6'yı görürken, perşembe günü eksi 8 derecelere düşüyor.

Ayrıca perşembe günü çiftçiler içinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere zirai don uyarısı yapıldı.

Cuma gününden itibaren yeniden yükselişe geçen sıcaklık ancak eksi 2 derecelere kadar yükselirken, Cumartesi gününle yağışı etkisini kaybedecek ve parçalı bulutlu-güneşli hava şehre hakim olacak.

Öte yandan hafta içi termometrelerin gün içerisinde ölçeceklerdi en yüksek sıcaklıklar ise 3 derecenin üzerine çıkmıyor.

İŞTE BURSA İÇİN SAATLİK HAVA DURUMU TAHMİNİ (16 ŞUBAT 2021)

İŞTE BURSA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.