Hava Durumu

Meteoroloji'den Bursa açıklaması geldi!

Meteoroloji Bursa için 11 Şubat 2020 Salı günü hava tahmin raporunu açıkladı. Soğuk havanın kırılmaya başlamasıyla birlikte Bursa'da sıcaklık gece saatlerinde 5 derecelere kadar geriledi, gün içerisinde 15 dereceleri görecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2020 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2020 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji'den Bursa açıklaması geldi!

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, haftanın ilk günü etkisini gösteren soğuk hava, bugün itibariyle kırılmaya başladı. Gece saatlerinde 4-5 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, gün içerisinde ise 15 dereceye kadar yükselecek.

Sabah saatlerinden Bursa'nın bazı bölgelerinde yer yer yağış görülüyor. Öğle saatlerine kadar etkili olacak olan hafif yağmur yerini öğleden sonra parçalı bulutlu bir havaya bırakacak.

Bursa'da Çarşamba günü de hava sıcaklığı gün içerisinde 17 dereceye kadar yükselirken, yağış Bursa'da yer yer bazı bölgelerde görülecek.

Perşembe günü de Bursa'da yağış beklenirken, Cuma yağış beklenmiyor. Hafta sonuna dek hava sıcaklıkları 15 derecenin altına düşmüyor.

İŞTE BURSA İÇİN SAATLİK HAVA DURUMU TAHMİNİ (11 ŞUBAT 2020)

İŞTE BURSA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

YURTTA SALI GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Orta ve Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Isparta, Adana, Trabzon ve Rize çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

METEOROLOJİ TARAFINDAN YAPILAN GÜNCEL UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Kıyı kesimlerde hafif ve orta, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Salı sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, Salı sabah saatlerinden itibaren Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz kıyıları ile Adana çevrelerinin yağmur ve sağanak, Isparta çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Salı sabah ve öğle saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.