Hava Durumu

Meteoroloji'den Bursa'ya önemli uyarı

Meteoroloji, bazı bölgelerde oluşacak kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış için uyarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji'den Bursa'ya önemli uyarı

Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri ile öğle saatlerinden sonra İç Anadolu, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Sinop, Kastamonu, Bolu, Bilecik ile Antalya'nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BUZLANMA VE DON

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri ile öğle saatlerinden sonra İç Anadolu, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Sinop, Kastamonu, Bolu, Bilecik ile Antalya'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabaha doğru, gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİDEN 'TEDBİR' UYARISI

Meteoroloji, Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde görülecek buzlanma ve don olayının neden olabileceği ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İstanbul: Parçalı bulutlu. (16)

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (17)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (22)

Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(22)

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)

Samsun: Çok bulutlu ve akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı.(10)

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu. (6)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(19)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bilecik ile Bursa'nın güney ve doğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı zamanla iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli(Çardak) çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi ve Antalya'nın iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

İÇ ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağışlı.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars çevrelerinin kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, batı kesimleri zamanla çok bulutlu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.