Hava Durumu

MGK'da ekonomi vurgusu! Tehditler ele alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.Toplantı yaklaşık olarak 3 saat sürdü. Yayımlanan bildiride "Türkiye'nin hedeflerine uygun şekilde ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaştığı ve karşılaşabileceği sınamalar ve tehditler değerlendirilmiştir. Cumhuriyetimizin 100. yılına her alanda olduğu gibi, iktisadi olarak da güçlü şekilde ulaşma kararlılığı teyit edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2021 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MGK'da ekonomi vurgusu! Tehditler ele alındı

MGK toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

EKONOMİ VURGUSU

MGK'nın ardından yayımlanan bildiride, "Türkiye'nin inşa ettiği sağlam altyapı üzerinde, hedeflerine uygun şekilde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaştığı ve karşılaşabileceği sınamalar ile tehditler değerlendirilmiştir" denildi.

Bildiride, "Cumhuriyetimizin 100. yılına her alanda olduğu gibi, iktisadi olarak da güçlü şekilde ulaşma kararlılığı teyit edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

ERMENİSTAN VE KUZEYDEKİ KOMŞULAR

MGK toplantısından sonra yayımlanan bildiride "Ermenistan'ın kendisine uzatılan barış elini fırsat olarak değerlendirmesinin, ateşkese tam uymasının ve iş birliği içinde olmasının önem arz ettiği belirtilmiştir." denilirken "Kuzeydeki komşularımız arasındaki anlaşmazlıkların, uluslararası hukuk ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde çözülmesinden yana olduğumuz belirtilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

LİBYA'DAKİ SEÇİMLER

Bildiride Libya'daki seçimlerle ilgili olarak "Uluslararası toplum, süreci kendi menfaatleri uğrunda istismar eden aktörlere karşı durmaya çağrılmıştır." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.