Hava Durumu

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Koçdemir'den esnaf ziyareti

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Kadir Koçdemir, Tahtakale, Kapalı Çarşı ve Kayhan'da esnafı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2014 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2014 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Koçdemir'den esnaf ziyareti

Kadir Koçdemir,  nüfusun en önemli kısmını oluşturan ve 'orta direk' diye tabir edilen kitlenin görmezden gelindiğini söyledi.

Koçdemir, " Toplumumuzu uzun yıllar ayakta tutan, bir çok ülkede görülen krizlerin bizi etkilememesinin en önemli nedeni bizim esnaf kültürümüz. Ahilik geleneğinin günümüzdeki devamı olan halk esnaf dayanışması toplumsal patlamaların önüne geçti. AKP iktidarı, hem genelde hem yerelde milleti ayakta tutan küçük esnafımızı bitirme noktasına getirdi. Biz, toplumun sigortası olan esnafımızın yaralarını saracağız" diye konuştu.

REKABET DEĞİL , DESTEK

Kayhan Çarşısı' esnafının Büyükşehir Belediyesi'nin kendileriyle rekabet etmesinden rahatsız olduğunu da aktaran Koçdemir, "Pideli köfte Bursa'nın en önemli markalarından birisi ve bu yaşatılmalı. Ancak, belediyenin görevi esnafı ile rekabet etmek değil, onların rekabet kabiliyetini yükseltmek olmalı. Esnafın kaşsında değil, yanında olacağız.  Onların yaygın olarak faaliyet gösterdiği rekabet yaratacak değil, destek olacak yatırımlar yapacağız" dedi.

Kayhan'daki tarihi hamamın lokanta olarak kullanılmasına da tepki gösteren Dr. Kadir Koçdemir, "Tarihi esrelerle fonksiyon kazandırmak doğru bir yaklaşım, bu esrelerimizin ömrünü de uzatacaktır.  Ancak bu esrelere, bölgenin kültürel fonksiyonuna uygun işlev yüklenmeli. Hamam'dan lokanta yapılması, Bursa'yı yöneten zihniyetinin önceliğinin kültürel miras değil rant olduğunun kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.